Malmilla panostetaan tulevaan – Longinojanpuistossa pääsee nyt skeittaamaan, skuuttaamaan ja kuntoilemaan

Harrastusmahdollisuudet monipuolistuivat Longinojanpuistossa Ala-Malmilla kesäkuussa, kun sinne avattiin toiminta-alueita. Alueet ovat osa Longinojanpuiston ja Filpuksenpuiston laajempaa kunnostamiskokonaisuutta.
Longinojanpuisto tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon.  Kuva: Sari Knuuti
Longinojanpuisto tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Kuva: Sari Knuuti

Ala-Malmilla Longinojanpuisto tarjoaa jatkossa monipuolisia harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Longinojanpuistoon on kesäkuussa valmistunut toiminta-alueita, joissa pääsee esimerkiksi skeittaamaan ja harjoittelemaan lähiliikuntapaikalla. Toiminta-alueet ovat osa Longinojanpuiston ja Filpuksenpuiston laajempaa kunnostamiskokonaisuutta.

Sekä skeittipaikka että ulkokuntoilupiste sijaitsevat Ala-Malmin liikuntapuiston vieressä. Kuntoilupisteellä on kehon painon avulla toimivien kuntoiluvälineiden lisäksi kevyellä kiinteällä vastuksella varattuja välineitä sekä boulderointikiviä parkouria varten. Skeittipaikkaa elävöittävää kuvioitu asfaltti.

Myös Ala-Malmin puistotiellä Perhon viljelypeltojen välissä ollut metallinen silta on urakassa korvattu tunnelmallisemmalla puusillalla.

Työt jatkuvat Vanhanradanraitilla

Toiminta-alueet ja sillan on rakentanut E. M. Pekkinen Oy, joka jatkaa Longinojanpuiston kunnostamista Vanhanradanraitilla. Välillä Tullivuorenraitti–Longinojanraitti uusitaan puron ylittävä vanha silta sekä lyhyet käytäväosuudet. Myös valaistus uusitaan, ja lopuksi ympäristö maisemoidaan muun muassa istuttamalla 13 uutta puuta. Urakan alta joudutaan kaatamaan 10 puuta, jotka kaadetaan lintujen pesimäajan jälkeen. Sillan perustusten työt ajoitetaan taimenten kutuajan ulkopuolelle.

Töitä tehdään arkisin noin kello 7–17, ja paalutus aiheuttaa melua alueella. Urakan ajaksi jalankulkijoille ja pyöräilijöille tulee kiertoreitti, joka merkitään opastein. 

Filpuksenpuisto valmistuu syksyllä

Yhtä aikaa Longinojanpuiston kanssa kaupunki on peruskorjannut viereistä Filpuksenpuistoa ja leikkipuisto Filpusta. Puiston suunnittelussa on huomioitu erityisesti alueen turvallisuus, kulutuskestävyys sekä eri-ikäiset lapset ja nuoret.

Suurin osa leikkipuistoalueen nykyisistä kalusteista ja leikkivälineistä korvataan uusilla, betoninen kahluuallas kunnostetaan, ja leikkipuiston pohjoisosaan rakennetaan peliareena. 

Filpuksenpuiston on tarkoitus valmistua syksyllä 2024. Alueelle on myös noussut uusi leikkipuisto- ja päiväkotirakennus, jonka toiminta alkoi alkuvuodesta.

Kaupunkiuudistuksen tavoitteena kehittää Malmia

Helsingin kaupungilla on tällä hetkellä meneillään kaupunkiuudistus Malmilla, Malminkartano–Kannelmäessä, Mellunkylässä ja Meri-Rastilassa. Tämä tarkoittaa, että kaupunki panostaa etenkin näiden alueiden kehittämiseen ja laadukkaaseen ympäristöön. Tavoitteena on vanhojen asuinalueiden viihtyvyyden ja houkuttelevuuden kohentaminen sekä laadukkaan täydennysrakentamisen mahdollistaminen.