Filpuksenpuiston ja leikkipuisto Filpuksen kunnostus alkaa marraskuussa

Malmilla sijaitsevan Filpuksenpuiston peruskorjaus on käynnistymässä loka–marraskuussa. Suunnittelussa on huomioitu etenkin eri-ikäiset lapset ja nuoret.
Filpuksenpuistoon ja viereiseen Longinojanpuistoon tulee monipuolisesti aktiviteetteja kaikenikäisille lapsille. Uusi leikkipuisto- ja päiväkotirakennus nousee kuvassa näkyvälle hiekkakentälle.
Filpuksenpuistoon ja viereiseen Longinojanpuistoon tulee monipuolisesti aktiviteetteja kaikenikäisille lapsille. Uusi leikkipuisto- ja päiväkotirakennus nousee kuvassa näkyvälle hiekkakentälle.

Kunnostuksen jälkeen puiston palvelut nivoutuvat uusiin skeitti- ja lähiliikunta-alueisiin, jotka tulevat viereiseen Longinojanpuistoon. Filpuksenpuiston vehreä yleisilme säilytetään: Nurmialueet säilytetään pääosin nykyisellään ja kunnostetaan tarvittaessa. Samalla joitakin kasveja, puita ja pensaita korvataan uusilla. Puistoon tulee myös uudet valaisimet.

Puiston suunnittelussa on huomioitu erityisesti alueen turvallisuus, kulutuskestävyys sekä eri-ikäiset lapset ja nuoret. Suurin osa leikkipuistoalueen nykyisistä kalusteista ja leikkivälineistä korvataan uusilla, betoninen kahluuallas kunnostetaan, ja leikkipuiston pohjoisosaan rakennetaan peliareena. 

Urakan aikana poistetaan myös huonokuntoisia puita

Puistometsäalueella leikkipuisto Filpuksen ja päiväkodin välissä on joitakin huonokuntoisia puita, jotka poistetaan turvallisuussyistä alkuvuodesta 2024. Kaksi puista kasvaa päiväkodin aidalla. Loput viisi puuta ovat lahon vaivaamia. Alueelle on kuitenkin kehittymässä uutta, pääosin koivuista ja haavoista koostuvaa lehtipuustoa.

Puiston ja leikkipuiston kunnostamisen lisäksi alueelle rakennetaan parhaillaan uutta leikkipuisto- ja päiväkotirakennusta, jossa toiminta alkaa alkuvuodesta 2024. Kaupunki tiedottaa uuden rakennuksen käyttöönottoon liittyvistä järjestelyistä lähempänä valmistumisajankohtaa.

Filpuksenpuiston kunnostustöiden arvioidaan valmistuvan syksyllä 2024. Puistoalue on rajatusti käytössä rakentamisen eri vaiheissa. Turvallisuudesta huolehditaan rajaamalla työmaa-alueet aidoin. Viereisen Longinojanpuiston toiminta-alueiden on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.