Lämpölaitoksen niittykatolla pörräävät pölyttäjät

Helenin niittykaton ideana on kasvattaa luonnon monimuotoisuutta, parantaa kaupunkikuvaa sekä lisätä osallisuutta ja ympäristötietoisuutta.
Helsenin Munkkisaaren lämpölaitoksen katto on muutetty niityksi.

Niittykatto Munkkisaaren lämpölaitoksen katto houkuttelee runsaasti pölyttäjiä. Niitty ilahduttaa aidan takaa myös kaupunkilaisia. Niittykaton ideana on kasvattaa luonnon monimuotoisuutta, parantaa kaupunkikuvaa sekä lisätä osallisuutta ja ympäristötietoisuutta.

Helen aloitti niittykatto-hankkeensa Munkkisaaressa viime keväänä. Nyt 800-neliöisellä viherkatolla kasvaa monia lajeja. Pölyttäjiä on bongattu paljon. Niityllä kukkii päivänkakkaroita.

Näkymä niittymaisemasta värikkäine niittykasveineen on riemastuttanut alueen asukkaita ja ohikulkijoita. Monilla alueen asukkailla on näköyhteys ikkunoistaan lämpölaitoksen katolle. Joillekin se tuo mieleen lapsuuden niityt maalla. 

Niittyhanke jatkaa Helenillä jo aiemmin Punavuoren pölytysasema-teoksesta aloitettua erilaisten vajaakäyttöisten tilojen muuttamista osaksi vihreää infrastruktuuria. Projekti on toteutettu yhteistyössä suunnittelutoimisto RaivioBumannin ja Jyväskylän Yliopiston Katoava luonto -hankkeen kanssa.

Lisää aiheesta
helen.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Jyväskylän Yliopiston Katoava luonto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja
jyu.fi: Ideoita ja vinkkejä miten parantaa lähiluonnon tilaa tai muuten tehdä pieniä luontohyvityksiä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Helen