Kruunuvuorenrannan lauttaliikenne alkaa vapunpäivänä 1.5.

Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Kauppatorin lähellä Aleksanterinkadun ja Pohjoisrannan risteyksessä sijaitsevan Meritullintorin välillä käynnistyy HSL:n lipuilla toimiva lauttaliikenne. Lauttamatkalle käy HSL:n AB-vyöhykkeet sisältävä lippu. HSL kehottaa matkustajia ostamaan lipun ennakkoon tai käyttämään lipun ostoon HSL-korttia tai HSL-sovellusta. Lautalla tai lauttarannoissa ei ole lipunmyyntiä.
Amiraali liikennöi Laajasalon ja Meritullintorin välillä. Kuva: JT-Lines
Amiraali liikennöi Laajasalon ja Meritullintorin välillä. Kuva: JT-Lines

Lauttaliikenteen järjestää Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Suomenlinnan liikenne Oy. Operointia hoitavat yhteistyössä helsinkiläiset Sun Ferry ja JT-Line. 

Ensimmäinen lautta lähtee vapunpäivänä 1.5. klo 7.15 Kruunuvuorenrannan saaristovenelaiturista, joka sijaitsee Saaristolaivastonkatu 11 kohdalla. Kaikki lautan aikataulut löytyvät jatkossa HSL:n Reittioppaasta. 

Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin klo 10-18. Lautan talviliikennekausi alkaa marraskuun alussa.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan lauttaliikenteen kysyntää ja tarvetta arvioidaan liikennöinnin aikana ja liikennöintiä jatketaan enintään Kruunusiltojen valmistumiseen asti. Vuoden 2024 liikenne varmistuu Helsingin kaupungin talousarviovalmistelun yhteydessä. 

Lauttaliikenne operoidaan ympäristöystävällisellä uusiutuvalla dieselillä (HVO).

Lautalle saa tuoda polkupyörän ilman lisämaksua, mikäli lautalla on tilaa sille. Reitti Meritullintorilta lauttaan on esteetön. Kruunuvuorenrannan väliaikainen laituri ei ole kaikilta osin esteetön, ja henkilökunta avustaa tarvittaessa lauttaan nousemisessa.

Uutta joukkoliikenneyhteyttä juhlistetaan vapunpäivän lähdöillä kahvitarjoilulla lautan kahvilassa niin kauan kuin kahvia riittää. 
 

Lautan reitti kartalla. Kuva: HSL
Lautan reitti kartalla. Kuva: HSL