Konsernijaosto kuuli Kaupunkiliikenteen ja Helsingin kaupunkitilojen ajankohtaisia asioita

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 2. lokakuuta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n ja Helsingin kaupunkitilat Oy:n ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi.
Konsernijaoston kokouksessa 2. lokakuuta käsiteltiin mm. Kaupunkiliikenteen ajankohtaisia asioita. Kuva: Paavo Jantunen
Konsernijaoston kokouksessa 2. lokakuuta käsiteltiin mm. Kaupunkiliikenteen ajankohtaisia asioita. Kuva: Paavo Jantunen

Kaupunkiliikenne vastaa Helsingin joukkoliikenneinfrasta, metrojunien ja raitiovaunukaluston liikennöinnistä, kunnossapidosta sekä kehittämisestä. Lisäksi se järjestää Suomenlinnan lautan liikenteen sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun. Helsinki omistaa yhtiöstä 99,9 prosenttia, Vantaa 0,1 prosenttia.

Tänä vuonna Kaupunkiliikenne on jatkanut valmistautumista pikaraitiolinja 15:n käynnistymiseen lokakuussa. Kaupunkiliikenteen muina ajankohtaisina asioina Koskelan varikolla ensi vuonna alkavan uudishankkeen allianssin työ on alkanut. Kalasatama-Pasila raitiotielinjan rakentaminen on edennyt aikataulussa ja suunnitelman mukaan liikennöinti alkaa syksyllä 2024.

Helsingin Kaupunkitilat vuokraa ja kehittää kaupungin kulttuurihistoriallisesti merkittäviä tiloja, alueita ja kauppapaikkoja. Kaupunki omistaa yhtiön kokonaan. Kaupunkitilojen kohteista ovat Torikorttelit, Teurastamon ja Tukkutorin alue sekä kaikki kauppahallit ja torit.  

Kaikki konsernijaoston 2. lokakuuta kokouksen päätökset ja mahdolliset äänestykset julkaistaan päätöstiedotteessa. Päätöstiedote löytyy konsernijaoston asiakirjat -sivulta.