Konsernijaosto kuuli joukkoliikenteen ajankohtaiskatsauksia

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan maanantaina 15. huhtikuuta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n ja Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymän (HSL) ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi.
Konsernijaosto kuuli 15. huhtikuuta muun muassa HSL:n ajankohtaiskatsauksen. Kuva: Tuukka Jaromaa
Konsernijaosto kuuli 15. huhtikuuta muun muassa HSL:n ajankohtaiskatsauksen. Kuva: Tuukka Jaromaa

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenteen tämän vuoden budjetin liikevaihto on 260 miljoonaa euroa ja investointibudjetti 164 miljoonaa euroa. Uuden raitiovaunuhankinnan hankintasopimus on tarkoitus allekirjoittaa ensi vuoden aikana ja uudet raitiovaunut tulevat liikenteeseen vuosien 2027–2034 välillä. Metrolaivaston uusimisen hankesuunnittelu on myös aloitettu. M400-metrojunat korvaavat käytöstä poistuvan M100- ja M200-laivaston. Uudet metrojunat tulevat liikennöimään vuodesta 2030 eteenpäin. Helsingin omistusosuus yhtiöstä on 99,90 prosenttia.

HSL:n jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vantaa. Kaupunginvaltuuston hyväksymässä tämän vuoden talousarviossa Helsingin maksuosuus HSL:lle on 242,5 miljoonaa euroa.

Kaikki konsernijaoston 15. huhtikuuta järjestetyn kokouksen päätökset ja mahdolliset äänestykset julkaistaan päätöstiedotteessa. Päätöstiedote löytyy konsernijaoston asiakirjojen sivulta.