Kommentoi liikenneturvallisuuden kehittämisohjelman luonnosta verkossa

Liikenneturvallisuus koskettaa kaikkia kaupungissa liikkuvia. Kommentoi ohjelman luonnosta 18.6. mennessä ja kerro mielipiteesi esitetyistä toimenpiteistä.
Kävelijöitä Vuosaaressa.

Kaupunki päivittää parhaillaan liikenneturvallisuuden kehittämisohjelmansa vuosille 2022–2026. Tavoitteena on parantaa Helsingin liikenneturvallisuutta. Liikenneturvallisuus koskettaa kaikkia kaupungissa liikkuvia. Kommentoi ohjelman luonnosta 18.6. mennessä ja kerro mielipiteesi esitetyistä toimenpiteistä. 

Asukkaiden ääni on liikenneturvallisuudessa erityisen tärkeä

Liikenneturvallisuuden kehittämisohjelman luonnos on nyt kommentoitavana asukkaille ja kaikille Helsingissä liikkuville. Kerro kantasi -palvelussa voi kommentoida liikenneturvallisuustoimenpiteiden sisältöä, tavoitteita ja aikataulutusta. Kommentit otetaan huomioon ohjelman valmistelussa.

Kyselyyn voi vastata perjantaihin 18.6.2021 asti Kerrokantasi-palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kunnianhimoiset tavoitteet

Helsingin liikenteessä on vuosina 2015–2019 kuollut keskimäärin kuusi, loukkaantunut vakavasti 20 ja kaikkiaan loukkaantunut noin 440 henkilöä vuosittain poliisin tietoon tulleissa onnettomuuksissa. Kaikki liikenneonnettomuudet eivät tule poliisin tietoon, joten loukkaantumisia sattuu todellisuudessa enemmän. Liikenneturvallisuutta parantamalla vähennetään ihmisille onnettomuuksista aiheutuvia inhimillisiä kärsimyksiä, mutta samalla myös yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia.

Uuden kehittämisohjelman suunniteltu tavoite on puolittaa kuolemien, vakavasti loukkaantuneiden ja loukkaantuneiden määrät vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2050 mennessä tavoitteena on, että kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti Helsingin liikenteessä. Tavoitteet mukailevat EU:n ja kansallisia tavoitteita.

Kuva: Lauri Rotko / Helsingin kaupunki