Kaupunkipyöräkausi alkaa huhtikuun alussa

Kaupunkipyöräkausi on pian täällä! Pääset polkemaan pyörillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1. huhtikuuta alkaen. Koko kauden käyttöoikeuden voit ostaa jo nyt. Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Reittioppaasta näet reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.
Pyöräilijä Kalasatamassa.
Kuva: Jussi Hellsten

Huomaathan, että Helsingissä ja Espoossa on käytössä eri pyöräjärjestelmä kuin Vantaalla. Pyöriä ei voi käyttää ristiin näiden kahden eri järjestelmän välillä.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden voit ostaa HSL:n kaupunkipyöräsivuilta. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa Helsingissä ja Espoossa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voit ostaa myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa) kauden alusta alkaen. Kevään uusi tuote on jatkuva kuukausitilaus, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa.

Kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Rekisteröitymiseen tarvitset HSL-tunnuksen. Rekisteröinnin voit tehdä hsl.fi/kaupunkipyörät -sivustolla. 

Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, joten emme ehdi asentamaan aivan kaikkia asemia 1. huhtikuuta mennessä. Pyrimme saamaan kaikki asemat paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löydät HSL:n kaupunkipyöräsivuilta ja Reittioppaasta. 

EDIT 22.3.2023: Lisätty tieto, että Vantaalla on eri järjestelmä kuin Espoossa ja Helsingissä. Lisätty myös se, että Espoon ja Helsingin kaupunkipyöräkauden voi ostaa HSL:n kaupunkipyöräsivuilta.