Kaupunginvaltuusto päätti työllisyyspalveluliikelaitoksen perustamisesta

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 13.3. perustaa työllisyyspalveluliikelaitoksen huolehtimaan julkisten työvoimapalveluiden tuottamisesta, kaupungin työllisyyden edistämisestä sekä niihin liittyvästä kehittämisestä ja koordinaatiosta. Valtuusto päätti myös lisätilojen vuokraamisesta Kallion lukiolle sekä kuvataidelukiolle ja hyväksyi kaavamuutoksen Vartiokylään.
Kaupunginvaltuusto koolla kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginvaltuusto koolla kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö

Työllisyyspalveluliikelaitos huolehtii vuoden 2025 alusta julkisten työvoimapalveluiden tuottamisesta, kaupungin työllisyyden edistämisestä sekä niihin liittyvästä kehittämisestä ja koordinaatiosta Helsingissä. Liikelaitos tuottaa myös työikäisten kotoutumista edistäviä palveluita.

Valtakunnallisen TE24-uudistuksen myötä työllisyydenhoidon järjestämisvastuun siirtyy valtiolta kunnille ensi vuoden alussa. Uudistuksessa Helsingin kaupungista tulee itsenäinen työvoimaviranomainen.

Uuden työllisyyspalveluliikelaitoksen henkilöstömäärä on noin 720, joista valtion palveluksesta siirtyviä on noin 580 ja kaupungin palveluksesta siirtyviä noin 140. Liikelaitokselle perustetaan toimitusjohtajan virka.

Muutos edellytti kaupungin hallintosäännön muutosta. Valtuuston hyväksymä hallintosääntö tulee voimaan 1.1.2025.

Kuvataidelukiolle ja Kallion lukiolle uusia vuokratiloja

Kaupunginvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman mukaisesti uusien tilojen vuokraamisen Helsingin kuvataidelukion ja Kallion lukion yhteiselle taiteiden opetukselle ja yleisopetukselle. Helsingin kuvataidelukion ja Kallion lukion yhteiset lisätilat ovat sijainneet vuodesta 1999 Taidetalossa osoitteessa Pengerkatu 5. Pääkoulujen tilat ovat olleet liian pienet jo pitkään ja nykyiset lisätilat ovat käymässä kasvavalle oppilasmäärälle riittämättömiksi.

Kaupunki vuokraa tarvittavat tilat Kruununhaassa osoitteessa Siltavuorenpenger 10 sijaitsevasta Aurora-nimisestä rakennuksesta. Tarkoituksena on, että varsinainen vuokra-aika alkaa viimeistään 31.7.2025.

Kaavamuutos Vartiokylään

Kaavaratkaisu koskee Myllärintie 10:n tonttia ja sitä ympäröiviä lähivirkistysalueita, jotka sijaitsevat Myllypuron lounaisosassa. Kaava tiivistää Myllärintie 10:n tontin asuinrakentamista Raide-Jokerin lähivyöhykkeellä ja säilyttää kaupunkikuvallisesti tärkeän osa nykyistä rakennuskokonaisuutta. Samalla kaava laajentaa ja vahvistaa tontin eteläpuolitse kulkevaa, Viikki-Kivikko-vihersormen ja Myllypuron liikuntapuiston välistä poikittaista viheryhteyttä.

Nykyisten 24 asuinrakennuksen kokonaisuudesta suojellaan ja peruskorjataan viisi asuinrakennusta piharakennuksineen. Yhteensä 19 rakennusta puretaan. Purettavien rakennusten tilalle rakennetaan yhdeksän viisikerroksisista asuinkerrostaloa piharakennuksineen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi lisäksi keskitettyjen vainajatilojen hankesuunnitelman hinnankorotuksen.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.