Kaupunginvaltuusto hyväksyi Pakkalan keskuskeittiön uudisrakennuksen hankesuunnitelman

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 29. toukokuuta kokouksessaan Pakkalan keskuskeittiön korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin.
Pakkalan keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin. Kuva: Juho Kuva
Pakkalan keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin. Kuva: Juho Kuva

Palvelukeskusliikelaitos (Palvelukeskus Helsinki) tuottaa Pakkalan keskuskeittiön lakisääteiset ruokapalvelut kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle. Keskuskeittiössä työskentelee noin 60 työntekijää, jotka valmistavat keskimäärin 60 000 annosta päivässä. Pakkalan keskuskeittiön nykyisessä toiminnassa ruokaa tuotetaan vuosittain 2,1 miljoonaa kiloa.

Tehtyjen selvitysten mukaan nykyinen keskuskeittiö Vantaalla, osoitteessa Pakkalantie 30, on elinkaarensa päässä. Pääosin alkuperäisessä kunnossa olevassa keskuskeittiössä on todettu mittavia ja erittäin kiireellisiä korjaustarpeita.

Suunniteltu uusi keskuskeittiö, joka varustetaan myös elintarviketerminaalitoiminnolla, mahdollistaa kaupungin väestönkasvua tukevan ruokapalvelun taloudellisesti ja ekologisesti tehokkaalla tavalla, ja varautumisen ruokatuotannon volyymien vaihteluun niin vuositasolla kuin tulevina vuosikymmeninä. Uusi keskuskeittiö sujuvoittaa ruokakuljetusten yhdistelyä sekä mahdollistaa elintarvikealan kumppanien tuotteiden hyödyntämisen. Kaikki suunnittelussa tähtää myös huoltovarmuuden sekä tasalaatuisen ruokapalvelun varmistamiseen.

Tavoiteaikataulun mukaan uusi keskuskeittiö otettaisiin käyttöön kesällä 2027.

Päiväkoti Päiväpirtille ja päiväkoti Topeliukselle uudet tilat

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Taka-Töölössä sijaitsevien päiväkoti Päiväpirtin ja päiväkoti Topeliuksen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Tarkoituksena on korvata nykyiset päiväkoti Päiväpirtin purettavat tilat osoitteessa Rajasaarentie 6 ja päiväkoti Topeliuksen tilat osoitteessa Rajasaarentie 3. Korvaava uudisrakennus rakennetaan Taka-Töölössä sijaitsevaan Sibeliuksen puistoon päiväkoti Päiväpirtin nykyiselle tontille.

Rakennettavassa päiväkodissa tullaan järjestämään varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1–6-vuotiaille lapsille. Korvaavaan uudisrakennukseen suunnitellaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön 168 tilapaikkaa.

Hankesuunnitelma perustuu vuonna 2021 päiväkodin uudisrakennuksen rakentamisesta käytyyn yleiseen arkkitehtuurikilpailuun.

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli kokoomuksen ja sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän ryhmäaloitteita. Kokoomuksen ryhmäaloite koski keskustan elinvoimaisuuden parantamista. SDP:n ryhmäaloitteessa esitettiin toimivaa työvoimapolitiikkaa Helsinkiin.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kevätkauden viimeiseen kokoukseen 19. kesäkuuta kello 16.