Hyppää pääsisältöön

Kaupunginhallitus antoi lausunnot Arlan ja Kotiharjun saunojen suojeluesityksistä

Kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 16. tammikuuta Uudenmaan ely-keskukselle lausunnot Museoviraston tekemistä Arlan ja Kotiharjun saunojen suojeluesityksistä.
Ihmisiä Kotiharjun saunan edustalla.
Kuva: Maija Astikainen

Kaupunginhallitus toteaa, että koska asemakaavan mukainen suojelu ei kata saunojen arvokkaiksi todettuja arvoja, kuten kiinteää sisustusta, kaupunginhallituksella ei ole huomautettavaa Museoviraston esitykseen.

Museovirasto teki viime syksynä rakennussuojeluesitykset saunojen suojelemisesta. Museovirasto perustelee suojelemista mm. yleisten saunojen kulttuuriperinnöllä.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Haagan Lassilan Hopeatien ympäristön asemakaavan muutoksen. Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kaavaratkaisu mahdollistaa sen, että alueelle voidaan rakentaa ikäihmisten palveluasumista ja avopalveluja tarjoava seniorikeskus.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset löytyvät päätöstiedotteet-sivulta. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.