Katu- ja puistorakentaminen alkaa Teininpuiston ympäristössä Oulunkylässä – ajoreitti muuttuu

Urakassa rakennetaan katuosuuksia puiston ympärillä sekä valmistellaan puistoraitteja. Työt alkavat puiden poistolla helmikuun alkupuolella. Rakentamisen seurauksena moottoriajoneuvoilla ajo Teininpuiston ympäristössä muuttuu pysyvästi.
Urakka-alue kartalla.

Nyt alkavassa urakassa rakennetaan valmiiksi Teinintie välillä Teininrinne–Kivalterinpolku sekä Kivalterintie välillä Mestarintie–Kivalterinkuja. Kivalterinkuja, Kivalterinpolku sekä Teininpuisto ja sen raitteja rakennetaan vain osin. Ne rakennetaan valmiiksi myöhemmin, kun ympäröivät talonrakennushankkeet ovat edistyneet. Teininpuiston halki etelästä pohjoiseen tulee uusi jalankulun ja pyöräilyn pääreitti, joka sekin valmistuu lopullisesti vasta myöhemmän rakentamisen yhteydessä. 

Kivalterintie muuttuu päättyväksi kaduksi Kivalterinkujan kohdalta, ja Kivalterinpolku muuttuu jalankulun ja pyöräilyn kaduksi. Jatkossa Teinintieltä ei siis voi ajaa Kivalterintien ja -polun kautta Mestarintielle. Ajoyhteys katkeaa helmikuun loppupuolella. Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät edelleen kulkemaan alueen läpi. 

Urakassa rakennetaan lisäksi vesihuoltoa sekä käyttövedelle että sade- ja jätevedelle. Teininpuistoon rakennetaan hulevesiallas, jonka tavoitteena on sekä viivyttää hulevesiä, että parantaa niiden laatua kasvillisuuden avulla.  

Urakassa kaadetaan ja istutetaan puita 

Puustoa poistetaan Teininpuistosta muun muassa tulevan uuden jalankulun ja pyöräilyn reitin kohdalta. Yksi puu kaadetaan Teinintien risteyksestä.

Puita kaadetaan nykyiseltä metsäalueelta noin 50. Uusia puita tulee noin 40, mutta suurin osa niistä istutetaan myöhemmässä vaiheessa. Nyt alkavassa urakassa istutetaan muutamia puita. Uusi puusto on monilajista. Puulajeina on esimerkiksi pihlajalajikkeita, koivulajikkeita, mänty, sembramänty, leppälajikkeita, tuomipihlajaa, raita, hevoskastanja ja saarni.  

Urakkaan kuuluu mahdollisesti louhintaa, josta voi aiheutua melua ja tärinää lähiympäristöön. Työn on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Urakoitsija on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.