Katu- ja korjaustöitä Kampin metroaseman lippuhallin ympäristössä

Kampin metroaseman lippuhallin, Sähkötalon ja Autotalon ympäristössä siirretään maanalaisia kunnallistekniikan johtoja. Työt alkavat maaliskuun loppupuolella, ja ne etenevät vaiheittain vuoden 2023 ajan.
 Kartta työmaan sijainnista ja työmaaliikenteen reitistä Salomonkadun kautta

Johtoja siirretään keväällä ja kesällä Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun puolella. Syksyllä työt etenevät Runeberginkadulle.

Katualueen lisäksi töitä tehdään maanalaisissa tiloissa. Metron lippuhallissa työt vaikuttavat yhteen liukuportaaseen ja hisseihin. Metro- ja bussiterminaalissa tehdään myös muun muassa talotekniikan muutostöitä. Lisäksi metron laiturialueella tehdään rakennustöitä.

Töiden tilaaja on Helsingin kaupunki ja ne toteuttaa YIT. Töiden avulla korjataan alueen infraa ja valmistaudutaan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamiseen. Mikäli rakentamisen mahdollistava asemakaava tulee voimaan, Runeberginkatu suljetaan liikenteeltä lyhyeltä osuudelta työmaan kohdalta, ja talonrakennustyöt alkavat arviolta vuodenvaihteessa 2023–2024.

Työmaan vaikutukset ovat vähäisiä keväällä ja kesällä 2023

Työmaasta ei ennakoida aiheutuvan suurta haittaa, mutta jonkin verran melua ja pölyä on luvassa. Kulkuyhteydet tonteille säilyvät, joten tavarantoimitukset, henkilö- ja huoltoliikenne onnistuvat entiseen tapaan.

Katualueita työmaan kohdalla joudutaan väliaikaisesti kaventamaan. Kulkemista työmaan ympäristössä ohjataan opasteilla ja työmaa-aitojen avulla.

Syksyllä Runeberginkadulta lippuhallin edestä suljetaan yksi ajokaista töiden vuoksi.

Metrolaitureille pääsee Kampin lippuhallin kautta myös töiden aikana. Yksi hissi ja liukuporras on poissa käytöstä. Tämä voi hidastaa kulkua lippuhallista metroon.

Työt eivät vaikuta kulkuun Kampin kauppakeskuksesta metroon.

HSL tiedottaa mahdollisista työmaan aikaisista muutoksista linja-autopysäkkien paikkoihin alueella. Taksiasema siirretään Sähkötalon viereen Runeberginkadulle kesäkuussa 2023.

Lisätietoja kaupunkilaisille verkossa

Voit seurata töiden etenemistä verkossa: www.yit.fi/keskustanthk(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Joukkoliikennettä koskevat tiedot: hsl.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)