Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen työmaalla louhinnat pitkällä

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen työmaa etenee aikataulussa. Työmaan äänekkäin vaihe on käynnissä. Vuoden alussa käynnistetty louhinta jatkuu alkusyksyyn 2024.
Työmaa toukokuussa 2024.  Kuva: Lauri Ilmonen
Työmaa toukokuussa 2024. Kuva: Lauri Ilmonen

Räjäytyslouhinta on päättymässä, ja loput 30 % louhinnoista tehdään mekaanisesti kiilaamalla. Louhinnasta aiheutuu melua.

Kampin metroaseman ja Fredrikinkadun lippuhallin tekniikkasiirrot ovat valmistuneet.  Vanhan lippuhallirakennuksen purkutyöt ovat loppusuoralla.

Rakennuksen runkotyöt alkamassa – työmaaliikenne lisääntyy

Terveys- ja hyvinvointikeskuksen betonirungon rakennustyöt ovat alkamassa. Työmaalla tarvitaan enenevässä määrin rakennusmateriaaleja, ja tavarankuljetusten määrä lisääntyy Kampin ympäristössä. 

Työmaalle toimitetaan materiaaleja pääosin arkipäivisin päiväsaikaan. Raskas liikenne saapuu työmaalle pääsääntöisesti Runeberginkadun puoleisesta portista, jonne ajetaan Mechelininkadun ja Pohjoisen Rautatiekadun kautta. Ajoneuvot poistuvat työmaalta Fredrikinkadun puolelle.

Kesäkuussa työmaalle aletaan nostaa noin 70 metriä korkeaa torninosturia. 

Rakennuksen pystyttämisestä tulee aiheutumaan normaalia rakennusmelua arviolta helmikuuhun 2025 asti. Meluavia työvaiheita tehdään arkisin kello 7 ja 18 välisenä aikana.

Työmaa kertoo tarkemmin työvaiheista ja liikennejärjestelyistä työmaan verkkosivuilla: www.yit.fi/kampinthk(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Helsingin kaupunki rakennuttaa Kampin terveys- ja hyvinvointikeskusta osoitteeseen Salomonkatu 8. Taloon tulee myös liiketiloja ja kulku Kampin metroasemalle. Rakennuksessa on kahdeksan maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta. Hankkeen pääurakoitsija on YIT.

Uusi terveys- ja hyvinvointikeskus tarjoaa valmistuttuaan keskustan asukkaille monipuoliset julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhden katon alta.  Rakennustyöt valmistuvat  vuonna 2027.