Kaisaniemenpuistossa uusia liikennejärjestelyjä huhtikuussa

Kaisaniemenpuiston perusparannuksen vaiheen 3 yhteydessä tehdään huhtikuussa liikennejärjestelyjä, jotka vaikuttavat kevyenliikenteen kulkureitteihin alueella. Kaisaniemen puistokujalla ja Kaisaniemen rannalla tehdään kadun perusparannusta uusimalla pyörätiet ja rakentamalla kivetysalueita, vesihuoltoa, valaistustöitä ja vihertöitä.
Liikennejärjestelyjä Kaisaniemenpuistossa huhtikuussa 2024. Kuva: Helsingin kaupunki.
Liikennejärjestelyjä Kaisaniemenpuistossa huhtikuussa 2024. Kuva: Helsingin kaupunki.

Liikennejärjestelymuutokset aloitetaan 8. huhtikuuta 2024 sulkemalla nykyinen Kaisaniemenranta-kadun päässä oleva pysäköintialue. Pysäköintialue poistuu käytöstä pysyvästi.

Kevyenliikenteen reitti Kaisaniemen puistokujalla suljetaan huhtikuun loppupuolella. Kevytliikenne ohjataan työmaan ohitse nykyisiä kevyenliikenteen reittejä hyödyntäen. Pyöräily siirtyy Kaisaniemenranta-kadun länsipäässä pois kadulta.

Katutöistä aiheutuu melua arkisin klo 7.00–18.00 välisenä aikana. Mahdolliset pölyhaitat hoidetaan kastelulla ja suolauksella. Töillä ei ole vaikutusta julkiseen liikenteeseen.

Kaisaniemenpuisto on Suomen vanhin julkinen puisto ja Helsingin keskustan vanhin historiallinen puisto. Peruskorjauksen tavoitteena on kehittää Kaisaniemenpuistosta vehreä, viihtyisä ja tapahtumarikas kaupunkipuisto. Koko puiston peruskorjauksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2028 loppuun mennessä.