Juha Ahonen on valittu Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan uudeksi toimialajohtajaksi 

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan uusi toimialajohtaja, Juha Ahonen, astuu virkaansa tammikuusta 2024 alkaen. Virka on seitsenvuotinen ajalle 2024-2031. 
Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Juha Ahonen. Kuva: Patrik Lindström
Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Juha Ahonen. Kuva: Patrik Lindström

Juha Ahonen on suorittanut diplomilaulajan ylemmän korkeakoulututkinnon Kölnin musiikkikorkeakoulussa ja hankkinut lisäosaamistaan opiskelemalla muun muassa johtamisen erikoisammattitutkinnon Espoon seudun koulutusyhtymä Omniassa. 

Ahonen tuo mukanaan monipuolisen johtamiskokemuksen julkishallinnon strategisten painopisteiden jalkauttamisesta prosesseihin ja operatiiviseen työhön, sekä verkosto- ja henkilöstöjohtamisesta. Hänellä on työkokemuksensa vuoksi vahva ymmärrys kulttuurin ja vapaa-ajan sektorista, sekä laaja verkosto niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. 

Ennen nykyistä tehtäväänsä Ahonen on toiminut Tampereen kaupungin kulttuurijohtajana vuodesta 2021 lähtien. Aiemmin hän toimi Tampere Filharmonian intendenttinä vuosina 2019–2021 ja Tapiola Sinfoniettan intendenttinä vuosina 2016–2019. Lisäksi hän on työskennellyt Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä vuosina 2015–2016 sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n tapahtumapäällikkönä vuosina 2011–2015. Tätä aiempaa työkokemusta hänellä on muun muassa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa oopperakoulutuksen tuottajana sekä erilaisista rooleista Yleisradiossa, kuten toimittajana, juontajana ja tuottajana. 

Toimialajohtajana Juha Ahonen vastaa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan strategisesta suunnittelusta, tavoitteiden saavuttamisesta ja talouden hallinnasta. Hänellä on lisäksi vastuu organisaation henkilöstön johtamisesta ja toimintakulttuurin kehittämisestä. Ahonen toimii tiiviissä yhteistyössä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sekä toimialan apulaispormestarin kanssa ja on keskeinen jäsen kaupungin johtoryhmässä, yhdessä muiden johtajien kanssa. Hänen suorina alaisinaan toimii neljä palvelukokonaisuuden johtajaa, toimialan hallintojohtaja sekä johtava asiantuntija. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla työskentelee noin 1 800 työntekijää.