Kaupunginhallitus esittää uudeksi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajaksi Juha Ahosta

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 2.10. myös jatkovuokrata Vallilan Mäkelänkadulta tilat perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen väistötilakäyttöön.
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Juha Ahonen valitaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan virkaan seitsemän vuoden määräajaksi. Ahonen on työskennellyt vuodesta 2021 Tampereen kaupungin kulttuurijohtajana ja aiemmin muun muassa Helsingin Musiikkitalo Oy:n tapahtumapäällikkönä.

Toimialajohtaja johtaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintaa sekä hallintoa. Hän toimii myös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan, sen jaostojen sekä toimialan apulaispormestarin esittelijänä.

Toimialajohtajan valinta etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi. 

Vallilasta jatkovuokraukseen väistötiloja kouluille

Kaupunginhallitus päätti jatkovuokrata osoitteessa Mäkelänkatu 84 sijaitsevat tilat perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen väistötilakäyttöön.

Käpylän alueella tarvitaan väistötiloja useille koulu- ja päiväkotihankkeille lähivuosina: Kottby lågstadieskolanille, Käpylän peruskoululle, Koskelan ala-asteelle sekä päiväkoti Herttualle. Tiloja voidaan tarvittaessa käyttää lisäksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialan muihin väistötilatarpeisiin.

Tiloissa on tehty muutostöitä, jotta ne soveltuvat peruskoulujen väistötiloiksi. Päiväkotitoiminnan edellyttämät muutokset suunnitellaan ja toteutetaan myöhemmin.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.