Jalkautuva nuorisotyö toimii Helsingissä tehostetusti uudenvuodenaattona

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat pääsääntöisesti lähiöissä, kauppakeskuksissa ja asemilla sekä muilla nuorten suosimilla ajanviettopaikoilla, mutta lisäksi mm. Kansalaistorin ympäristöön on keskitetty resursseja uudenvuoden tapahtuman ajaksi.
Henkilö kuvaa uudenvuoden tapahtumaa puhelimella
Kuva: Samuli Vienola

Jalkautuminen alkaa iltapäivällä kello 15 aikaan noin 40 nuoriso-ohjaajan voimin ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä. Nuoriso-ohjaajat liikkuvat alueilla ja kohtaavat nuoria, kyselevät kuulumisia ja ohjaavat tarvittaessa avun piiriin.

– Viestimme nuorille on, että kavereista tulee pitää huolta. Erityisesti kehotamme varovaisuuteen rakettien kanssa, jotta tarpeettomilta rakettiturmilta vältyttäisiin, sanovat jalkautuvaa nuorisotyötä uutena vuotena koordinoivat nuorisopalveluiden toiminnanjohtajat Minna Sirviö ja Pirjo Huuhtiainen.

Sirviö ja Huuhtiainen vetoavat myös vanhempiin, jotta nämä tietävät missä nuoret liikkuvat. Nuorisopalveluissa on kiinnitetty huomiota siihen, että yhä nuoremmat liikkuvat yksin kaupungilla.

– Lapset eivät kuulu yksinään kaupungille. Toivomme että lapset viettävät uutta vuotta vanhempien kanssa, ja nuorilla on kotiintuloajat, ja vanhemmat tietävät missä nuoret liikkuvat ja kenen kanssa.