50 000 juhli uuttavuotta Kansalaistorin suurtapahtumassa

Vuoden vaihtumista juhli 50 000 kaupunkilaista Kansalaistorin suurtapahtumassa. Juhlijoita viihdyttivät Suomen kärkiartistit Isac Elliot ja Cledos vierailijoineen. Ohjelmaa oli kaikenikäisille. Ilotulitukset jouduttiin perumaan tuuliolosuhteiden takia.
Kansalaistori Helsinki
Kuva: Atte Mäläskä

Vuoden vaihtumista juhlittiin innostuneesti kaupunkilaisten yhteisessä juhlassa Kansalaistorilla. Alkuillan lapsiperheiden tapahtuma ja loppuillan konsertti keräsivät torille yhteensä 50 000 juhlijaa. Lasten tapahtuman ja illan konsertin loppuhuipentumiksi suunnitellut ilotulitukset jouduttiin perumaan kovan ja puuskittaisen tuulen johdosta.

Juhlinta Kansalaistorin tapahtuma-alueella Oodin ja Musiikkitalon välissä sujui ilman normaalista poikkeavia järjestyshäiriöitä.

– Kansalaistorin tunnelma oli iloisuudessaan ja yhteisöllisyydessään, niin yleisön joukossa kuin lavallakin, riemastuttava muistutus siitä, että ihmisten halu iloon ja kyky hyvään on ehtymätön, kertoo Helsingin kaupungin suurtapahtumista vastaavan Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula

Aattoillan juhlahumun käynnisti kello 17.30 koko perhettä tanssittava ja osallistava Skidit Pakkasdisko. Juhlatunnelmasta vastasivat myös muun muassa MC New Ro, Dj Orkidea, StepUp Schoolin nuoret tanssijat ja Kuoro Galante.

Loppuillan juhlakonsertti starttasi Paha Vaanii -dj-duon tahtiin kello 22.30. Loppuillan konsertin pääesiintyjinä nähtiin harvinaiset yhteiskeikat tehneet Isac Elliot ja Cledos vierailijoineen sekä F ja Hassan Maikal. Lavalle nousivat myös BEHM, william ja DAVI. 

Pormestari Juhana Vartiainen muistutti, että yhdessä olemme vahvempia ja toivotti kaupunkilaisille hyvää uutta vuotta 2023.

Paha Vaanii -dj-duo viihdytti juhlijoita Kansalaistorilla kello 00.30 asti. 

Emma Karasjoen ja Gogi Mavromichaliksen juontama juhlakonsertti ja yleisön tunnelmia välitettiin suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa kello 22.50–00.30.

Ilotulitukset peruttiin

Sekä lasten tapahtuman lopettava pienempi ilotulitus kello 18 että suurkonsertin loppuun kello 00 suunniteltu pääilotulitus jouduttiin perumaan. Tuuliolosuhteet eivät taanneet turvallisen ilotulituksen toteuttamista. 

– Ilotulituksiin liittyy aina tuuliriski. Korkealle ammutut panokset tulevat myös alas, joten keskellä kaupunkia tilanne on aina hankala. Nyt kävi näin, mutta turvallisuus ennen kaikkea, Stuba Nikula pahoittelee tilannetta. 

Jalkautuva nuorisotyö toimi tehostetusti 

Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajat liikkuivat uudenvuodenaattona eri puolilla kaupunkia ja kohtasivat nuoria ja ohjasivat heitä tarvittaessa avun piiriin. Kansalaistorin ympäristöön keskitettiin resursseja uudenvuoden tapahtuman ajaksi. Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat normaalistikin työpäivinään nuorten suosimille ajanviettopaikoille. 

Helsingin uudenvuoden ohjelma:

Kello 17.30–18.00    
Lasten uusivuosi: Pakkasdisco.

Kello 22.30–00.30    
Paha Vaanii -etkot / F & Hassan Maikal / Pormestarin uudenvuoden tervehdys / Isac Elliot & Cledos + BEHM, william, DAVI / Paha Vaanii -jatkot.

Suora lähetys Yle TV1 & Yle Areena kello 22.50–00.30.

Helsingin uudenvuoden järjesti Helsingin kaupunki. Perinteeksi muodostunutta juhlaa on järjestetty 1930-luvulta lähtien. Tapahtuman tuotti Helsingin tapahtumasäätiö.

Uutinen on julkaistu 13.12. ja sitä on päivitetty 31.12. sekä 2.1.