Hyppää pääsisältöön

Helsingin keskustaan valmistui enemmän asuntoja kuin vuosiin

Vuosi 2022 oli vilkkain viimeiseen kolmeen vuoteen, kun tarkastellaan keskustan ja kantakaupungin uusien asuntojen määrää.
Myös Helsingin kantakaupungin alueella on uutta asuntorakentamista. Kuva: Jussi Hellsten
Myös Helsingin kantakaupungin alueella on uutta asuntorakentamista. Kuva: Jussi Hellsten

Vuonna 2022 Helsingin keskustan ja kantakaupungin alueella valmistui yhteensä lähes 850 uutta asuntoa. Uusista asunnoista yli puolet oli yksiöitä tai kaksioita. Valmistuneiden asuntojen määrä kasvoi vuodesta 2021, jolloin asuntoja valmistui yhteensä reilut 500 sekä vuodesta 2020, jolloin uusien asuntojen määrä oli hieman päälle 400.

– Uusien asukkaiden tulo keskustaan lisää myös erilaisten palvelujen kysyntää ja tukee keskustan elinvoimaisuutta, iloitsee kantakaupungin aluerakentamisen projektinjohtaja Sirpa Kallio

Keskustassa ja kantakaupungissa rakennetaan suunnilleen yhtä paljon omistus- ja vuokra-asuntoja. Tasapainoisen kaupunkikehittämisen avulla sekä asukasmäärän että kaupunkiviihtyvyys kasvavat.

Viime vuonna uusia asuntoja rakennettiin etenkin Katajanokan, Töölön, Kruununhaan ja Punavuoren alueelle. Helsingin strategian mukaisesti kaupunkirakennetta kehitetään kestävästi, ensisijaisesti uudistamalla ja täydentämällä olemassa olevaa rakennettua ympäristöä huomioiden alueiden erityispiirteet.