Hyppää pääsisältöön

Helsingiltä avustuksia Ukrainan sotaa pakenevia auttaville järjestöille

Helsinki avustaa järjestöjä, jotka tukevat ja auttavat Ukrainasta sodan vuoksi Helsinkiin saapuneita.
Helsingin kaupungintalo, jonka edessä liehuu Suomen ja Ukrainan liput.

Helsinki avustaa järjestöjä, jotka tukevat ja auttavat Ukrainasta sodan vuoksi Helsinkiin saapuneita. Järjestöt ja säätiöt tekevät arvokasta työtä ja edistävät yhdessä kaupungin kanssa Ukrainasta saapuneiden hyvinvointia ja kotoutumista Helsinkiin.

Helsinki myönsi avustusta seitsemälle järjestölle yhteensä 250 000 euroa. Avustettavat hankkeet tukevat monin tavoin Ukrainan sotaa paenneiden arkea.

Avustussummat vaihtelivat 5 000–80 000 euron välillä. Avustusta saaneiden järjestöjen toiminta täydentää kaupungin omia ukrainalaisten kotoutumista tukevia palveluja.

Helsinki myöntää tukea esimerkiksi ukrainankielisen vertaistuen tarjoamiseen, koululaisten tukemiseen, ryhmätoimintaan ja ohjaus- ja neuvontatyöhön. Tukea annetaan myös hyvinvointia ja toimintakykyä edistäviin matalankynnyksen palveluihin ja omakielisiin koulutuksiin.

”Sota Ukrainassa on koskettanut meitä kaikkia ja Helsinki haluaa omalta osaltaan kantaa vastuuta sotaa pakenevien vastaanottamisesta ja kotoutumisesta. Yhdessä eri toimijoiden kanssa meillä on mahdollisuus luoda turvallista ja vakaata arkea huolen ja surun keskelle. Avun ja tuen lisäksi haluamme pitää huolta siitä, että lapsilla on mahdollisuus päästä kouluun ja aikuisilla töihin”, pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Avustushakemuksia arvioi laaja joukko Helsingin työntekijöitä eri aloilta. Mukana oli kasvatuksen ja koulutuksen, sosiaali- ja terveyspalvelujen, maahanmuuton, työllistymisen ja vapaaehtoistyön asiantuntijoita.

Avustusta saivat järjestöt, joiden palvelut täydentävät kaupungin jo olemassa olevia palveluja esimerkiksi kotouttamisessa. Myös aikaisempi näyttö vastaavasta toiminnasta katsottiin eduksi. Monet tukea saaneet järjestöt ovatkin osoittaneet omaehtoista aktiivisuutta ukrainalaisten auttamiseksi jo kriisin alkuvaiheessa.

Lisätietoa:
Helsingin kaupungin päätös

Kuva: Mila Eremina