Hyvä tietää hakemisesta

Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa voi toteuttaa itseään, luoda mahdollisuuksia ja tarttua niihin. Helsingin kaupunki edistää aktiivisesti tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä arvostaa henkilöstönsä monimuotoisuutta.

Tällä sivulla

Näin haet meille

Toimialamme ja liikelaitoksemme rekrytoivat itsenäisesti ja kaikkea rekrytointiamme ohjaavat Helsingin kaupungin yhteiset ohjeet, säännöt ja lait.

 1. 1. Tutustu avoimiin työpaikkoihin

  Ilmoitamme kaikki kaupungin tehtävät avoimet työpaikat -sivustolla. Perustiedot työpaikasta ja rekrytoinnin aikataulusta saat ilmoituksesta. Lisätietoja avoinna olevasta tehtävästä antaa ilmoituksessa mainittu yhteyshenkilö, joka on useimmiten rekrytoiva esihenkilö.

 2. 2. Kun olet jättänyt hakemuksen

  Hakuajan päätyttyä kutsumme osan hakijoista työhaastatteluun. Kerromme yleensä työpaikkailmoituksessa, jos valintaprosessiin kuuluu yksilöhaastattelun lisäksi ryhmä- tai videohaastatteluja. Ilmoitamme haun lopputuloksesta kaikille hakijoille.

 3. 3. Jos tulit valituksi

  Kun olet saanut tiedon valinnastasi, tuleva esihenkilösi sopii kanssasi työn aloittamisesta, palkasta, koeajasta, perehtymisestä ja muista tärkeistä asioista. Teemme työsopimuksen aina kirjallisena. Viranhaltijat saavat virkamääräyksen. Suullinen sopimus on pätevä siihen asti, kunnes asiasta on sovittu kirjallisesti.

 4. 4. Jos et tullut valituksi

  Jos et tullut tällä kertaa valituksi, niin älä lannistu. Moniin hakuihin saamme useita hyviä hakemuksia, mutta useimmiten voimme valita vain yhden. Seuraavassa haussa valinta saattaa hyvinkin osua juuri sinuun.

Teammates having conversation next to round table
Kuva: Jussi Hellsten

Rekrytointikäytäntömme

Alta löydät tietoa rekrytointikäytännöistämme kuten hakuajoista sekä työnhakijalta edellytettävistä lisätiedoista.

Kaikki ulkoiseen hakuun tulevat työpaikat ilmoitetaan Avoimet työpaikat -sivustolla. Lisäksi ilmoituksiamme löydät myös muilta työpaikkasivustoilta. Ilmoitamme osan tehtävistä myös suurimmissa sanomalehdissä ja ammattilehdissä. Työpaikkoja etsivän kannattaa seurata myös kaupungin rekrytoinnin ja toimialojen omia somekanavia. Tilapäiset keikkatyöt ilmoitamme Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n sivuilla osoitteessa www.seure.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Hakuaika kestää 14–30 vuorokautta. Yleensä hakuaika päättyy klo 16, mutta kellonaika voi myös vaihdella. Tarkasta ajankohta aina erikseen työpaikkailmoituksesta. Myöhästyneitä hakemuksia emme voi ottaa huomioon. 

Työpaikkoja haetaan Helsingin sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Tarvittaessa voit jättää hakemuksesi paperisena kaupungin kirjaamoon. Tällöin hakemuksessa ja kirjekuoressa tulee olla merkittynä haettavan tehtävän työavain.

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksista piilotetaan näkyvistä kaikki henkilöön viittaava tieto kuten hakijan nimi, syntymäaika, sukupuoli, osoite ja äidinkieli. Valinnat työhaastatteluun kutsuttavista tehdään hakijan hakemuksessaan ilmoittaman osaamisen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella.

Hakemusasiakirjojen julkisuus perustuu lakiin viranomaisen toiminnan julkisuudesta. Hakemuksista tulee julkisia sillä hetkellä, kun ne saapuvat kaupungin rekrytointijärjestelmään tai kirjaamoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa (esim. kuntalainen, kaupungin henkilöstöön kuuluva, tiedotusvälineet) voivat pyytää kaupungin kirjaamossa hakemusta tai nimilistaa hakijoista nähtäväkseen. Hakijan on mahdollista esittää hakemuksessaan toive, että hänen nimeään ei julkaistaisi esim. mediassa. Toive välitetään tietoja pyytävän median edustajalle, mutta päätöksen nimen julkaisematta jättämisestä tekee tiedotusväline.

Tutustumista varten annettavista hakemuksista peitetään julkisuuslain mukaan salassa pidettävät tiedot kuten hakijan yksityiselämää, vuosituloja, kokonaisvarallisuutta, poliittista vakaumusta, sosiaalihuollon asiakkuutta tai terveydentilaa koskevat tiedot. Hakijan yhteystiedot ovat salassa pidettäviä, jos hakija on sitä pyytänyt ja hänellä on perusteltu syy epäillä itsensä tai perheensä terveyden tai turvallisuuden tulevan uhatuksi.

Kaupunki ei itse julkaise hakemuksia tai hakijoiden nimilistaa haun käynnissä ollessa. Virkavalinnoissa haastatteluun ja siitä eteenpäin edenneiden hakijoiden nimi-, koulutus-, työkokemus- ja osaamistiedot kuitenkin julkaistaan valintapäätöksessä. Tieto on näkyvissä muutoksenhakuajan loppuun asti.

Valintaprosessin edetessä sinun on hakijana hyvä varautua seuraavien tietojen esittämiseen.

Tutkinto-, työ- ja kielitodistukset
Tutkinto-, työ- ja kielitodistuksia sekä muuta pätevyyteen liittyvää aineistoa ei pidä liittää hakemukseen, mutta ne tulee ottaa mukaan haastatteluun, jossa ne tarkistetaan.

Työhöntulotarkastus
Silloin, kun tehtävä on vakinainen tai yli vuoden kestävä määräaikaisuus, hakijalta edellytetään kaupungin työterveyden antamaa puoltavaa lausuntoa terveydentilasta. Lausunto esitetään esimiehelle ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Virkaan valittavalle annetaan viranhoitomääräyksessä määräaika, jonka kuluessa selvitys on esitettävä.

Huumausainetestin esittäminen
Joissakin tehtävissä edellytetään huumausainetestin esittämistä. Huumausainetestistä kerrotaan hakijalle etukäteen, ja se tehdään työhöntulotarkastuksen yhteydessä.

Luottotietojen tarkistus
Tehtävissä, joissa edellytetään erityistä luotettavuutta etenkin talouteen liittyvissä kysymyksissä, valinnan edellytyksenä on luottotietojen moitteettomuus. Tietojen selvittämisestä kerrotaan hakijalle etukäteen, ja ne tarkistetaan vain tehtävään valitun henkilön osalta. Tarkistus tehdään ennen viranhoitomääräystä tai työsopimuksen allekirjoittamista.

Rikosrekisteriote
Tehtävissä, joissa työskennellään alaikäisten kanssa, edellytetään hakijan rikostaustan selvittämistä. Vaatimus rikostaustan selvittämisestä mainitaan hakuilmoituksessa.

Henkilöarviointi
Johto-, esimies- ja tietyissä asiantuntijatehtävissä käytetään tarvittaessa henkilöarviointia valintapäätöksen tukena. Arvioinnin tekee henkilöarviointeihin erikoistunut ulkopuolinen henkilöarvioija. Kaupungin käyttämät henkilöarvioijat ovat laillistettuja psykologeja.

Ryhmäkodin asukkaat valmistavat voileipiä. Kuva: Jussi Hellsten
Ryhmäkodin asukkaat valmistavat voileipiä. Kuva: Jussi Hellsten

Usein kysyttyä rekrytointijärjestelmästä

Kirjaudu helbit-järjestelmään, jos haluat päivittää hakemustasi.  Helbit-rekrytointiportaali(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Jos tarvitset uudet tunnukset, laita viestiä osoitteeseen rekryjarjestelmatuki@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Rekrytointijärjestelmään liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa ole yhteydessä arkisin klo 9-15 joko puhelimitse 09 310 43539 arkisin klo 9-15 tai laittamalla viestiä osoitteeseen rekryjarjestelmatuki@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Huomaathan, että neuvontaa saa vain rekrytointijärjestelmän käyttöön liittyvissä asioissa. Hakuihin liittyvissä tiedusteluissa ole yhteydessä ilmoituksessa mainittuun lisätietojen antajaan.

Kaksi ihmistä keskustelevat tietokoneen äärellä.
Kuva: Jussi Hellsten

Rekrytoinnin yhteystiedot

Toimialamme ja liikelaitoksemme rekrytoivat itsenäisesti. Alta löydät eri yksiköiden rekrytoinnin yhteystiedot.

Opettaja keskustelee oppilaiden kanssa.
Kuva: Jussi Hellsten

Tule mukaan kasvattamaan tulevaisuutta

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla työskentelee yli 14 000 alan ammattilaista ja asiantuntijaa. Työskentelemme varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa, perusopetuksessa, ammattiopistoissa, lukioissa, työväenopistoissa sekä hallinnossa.

Haluamme olla maailman paras ja yhdenvertaisin paikka oppia. Teemme merkityksellistä työtä yhdessä ja yhteistyössä.

Ota yhteyttä

Laita sähköpostia rekry.kasko@hel.fi  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Soita meille arkisin 9–15:
09 310 31738 / Kati Mhone, HR

Tilaa rekrytoinnin uutiskirje

Kuukausittaiset työpaikkatärpit sekä uutisia kasvatuksen ja koulutuksen kentältä:

 Edurekry-uutiskirje (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tutustu meihin ja tehtäviimme tarkemmin

Työntekijöitä katselemassa tietoja tietokoneen näytön ruudulta.
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin sotepessa työskentelee noin 16 000 alan ammattilaista ja asiantuntijaa.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen ja työn iloon. Parannamme vauhdilla asiakaskokemusta sekä palvelujemme saatavuutta, vaikuttavuutta ja tuottavuutta.

Ota yhteyttä rekrytointiin

Kun olet löytänyt kiinnostavan työpaikan, voit kysyä tarvittaessa lisätietoja siitä henkilöltä, joka on kyseisessä työpaikkailmoituksessa mainittu lisätietojen antajaksi.

Haluatko jutella kanssamme työmahdollisuuksista toimialallamme? Voit olla yhteydessä rekrytointiin joko soittamalla tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse.

Soita 09 310 42300(Linkki aloittaa puhelun)
Puhelinnumero palvelee ma–pe klo 9–12

Lähetä sähköpostia soterekry@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Rekrytoinnin yhteystiedot lääkäreille ja hammaslääkäreille sekä lastensuojeluun täällä.

Tutustu Helsingin sotepeen työnantajana 


Opiskelijoille ja harjoittelijoille

Tarjoamme harjoittelupaikkoja, sijaisuuksia ja keikkatöitä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Kun työskentelet meillä opiskelijana, saat vastuuta suorittamiesi opintojen mukaan.

Sijaisuuksia ja keikkatöitä on monipuolisesti sote-alan tehtävissä eri puolilla Helsinkiä sairaalan, kotihoidon, palvelukeskusten, seniorikeskusten, psykiatrisen sairaanhoidon, terveysasemien, vammaispalveluiden sekä sosiaalityön toiminnoissa.Harjoitteluun tai töihin opiskelijana

 

Keikkatyöt sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimessa

Suurena työnantajana tarvitsemme jatkuvasti henkilöstölle sijaisia lomien ja erilaisten vapaiden vuoksi. Alle neljä kuukautta kestävät työsuhteet olemme keskittäneet Seureen.

Seure Henkilöstöpalvelut Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva henkilöstöpalveluyhtiö, jonka omistavat Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungit sekä HUS.

Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Etsi keikkatyötä ja sijaisuuksia Seuresta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kaupunkiympäristön toimialalla työskentelee noin 1 700 osaajaa Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelun, rakentamisen, ylläpidon ja ympäristöpalveluiden parissa. Työmme vaikuttaa voimakkaasti siihen, millainen kaupunki Helsinki on ja millainen siitä tulee.

 

Kiinnostuitko?

Toimialamme henkilöstöpalveluihin voit olla yhteydessä laittamalla viestiä osoitteeseen kymp.hr@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Muun henkilöstömme yhteystiedot löydät täältä 

Katso avoimet tehtävämme

Rantapelastaja katsoo rantaviivaa.
Kuva: Jonna Pennanen

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille läpi vuoden taidetta, tapahtumia, kursseja ja harrastusmahdollisuuksia, tiloja toimintaan, paikkoja ja palveluita liikkumiseen sekä tukea kansalaistoiminnalle.

Toimiala muodostuu neljästä palvelukokonaisuudesta ja hallinnosta. Palvelukokonaisuudet ovat kirjasto, kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Me toimialan 1 800 työntekijää ylläpidämme ja parannamme helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan henkilöstöpalveluihin hrkuva@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Katso avoimet tehtävämme


 

Teammates having conversation next to round table
Kuva: Jussi Hellsten

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa. Teemme työtä näköalapaikalla suomalaisen kaupunkikehityksen kärjessä.
 

Kiinnostuitko?

Seuraa avoimia tehtäviämme ja kysy lisää kanslianhr@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Katso avoimet tehtävämme

Two workers holding plates of food.
Kuva: Jussi Hellsten

Tuotamme ja kehitämme Helsingille monipuolisia ruoka-, siivous-, puhelin- ja hyvinvointipalveluja sekä teknisiä ratkaisuja kotona asumiseen. Olemme Helsingin kaupungin liikelaitos ja osa Helsingin kaupunkia. Meillä työskentelee 1600 ammattilaista noin 500 kohteessa ympäri Helsinkiä.

Teemme vaikuttavaa työtä joka päivä ja olemme mukana kaupunkilaisten arjessa monella tapaa. Tarjoamme maistuvia ja ravitsevia ruokailuelämyksiä – mahdollistamme yli 100 000 ruokailuhetken toteutumisen päivittäin ja meillä on ilo olla mukana osana lasten ja nuorten ravitsemuskasvatusta. Olemme mukana luomassa asiakkaillemme mahdollisuuksia asua kotona pidempään, helpotamme sujuvaa liikkumista sekä neuvomme kaupunkilaisia vastaamalla Helsingin puhelinvaihteesta. Olemme yhtä kuin osaava ja pidetty, ammattitaitoinen henkilöstömme.

Tutustu avoimiin tehtäviimme 

Voit jättää meille kysymyksen yhteydenottolomakkeen (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)kautta, niin vastaamme sinulle pikimmiten!

Stara employees in a workshop.
Kuva: Stara

Haluatko työskennellä toimivan Helsingin hyväksi? Stara on kaupungin oma, luotettava ja työhönsä sitoutunut palveluntuottaja. Innostava tehtävämme on rakentaa ja hoitaa Helsinkiä, Suomen pääkaupunkia. Haluamme kehittyä työssämme jatkuvasti.

Starassa työskentelee yli 1 300 eri alojen ammattilaista 150 eri ammattinimikkeellä. Työt vaihtelevat erityisosaamista vaativista kentän töistä suunnittelu-, projekti- ja johtotehtäviin.

Monet työmme ovat kausiluonteisia, ja kesällä henkilöstön määrä kasvaa liki kahteen tuhanteen. Tarjoamme myös runsaasti kesätyöpaikkoja nuorille. Starassa on myös pitkä kokemus oppisopimuskoulutuksesta, jota järjestetään rekrytointitarpeen mukaan. Tutustu avoimiin tehtäviimme 

Voit olla yhteydessä Staraan: stara@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), niin vastaamme sinulle pikimmiten!

Talpa cover picture
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu -liikelaitos, Talpa, tuottaa kirjanpito-, ostolasku-, laskutus-, maksuliikenne- ja palkanlaskentapalveluja Helsingin kaupunkikonsernille. Talpan asiakkaita ovat Helsingin kaupungin toimialat, liikelaitokset ja kaupungin omistamia osakeyhtiöitä, kaupungin johto ja henkilöstö sekä kaupungin palveluja käyttävät helsinkiläiset. Talpassa työskentelee noin 450 henkilöä ja sen liikevaihto on 30 miljoonaa euroa. Taloushallintopalvelu kuuluu kaupungin keskushallintoon.
 

Tutustu avoimiin tehtäviimme 

Voit olla yhteydessä Talpaan: talpa.rekry@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), niin vastaamme sinulle pikimmiten!