Valtuusto hyväksyi pyöräliikenteen Pohjoisbaanan yleissuunnitelman

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 15. helmikuuta kokouksessaan Pohjoisbaanan yleissuunnitelman ja hankkeen toteuttamisen vaiheittain. Suunnitelma määrittelee toteuttamisperiaatteet ja kustannusarvion Pohjoisbaanaksi kutsutulle pyöräliikenteen runkoyhteydelle Käpylän asemalta Vantaan rajalle.
Havainnekuva Ratavallintien pyöräkadusta osana Pohjoisbaanaa.
Havainnekuva Ratavallintien pyöräkadusta osana Pohjoisbaanaa.

Tällä hetkellä pyöräliikenteen yhteydet Tikkurilan suunnasta kohti Helsingin keskustaa kulkevat radan molemmin puolin. Pääreitin jatkuvuus ei erotu selkeästi ja reitin seuraaminen on haastavaa.

Pohjoisbaanan arvioidaan parantavan merkittävästi reitin pyöräliikenteen sujuvuutta ja houkuttelevuutta. Nykyistä laadukkaampi väylä parantaa yleistä liikenneturvallisuutta sekä jalankulun ja pyöräilyn miellyttävyyttä.

Pääradan linjausta myötäilevä reitti vähentää vaikutusarvion mukaan osuuden matka-aikaa kymmenellä minuutilla.

Noin yhdeksän kilometrin pituisen Pohjoisbaanan kokonaiskustannusarvio on 28 700 000 euroa. Pohjoisbaana rakennetaan osissa ja rakentaminen voi alkaa arviolta vuonna 2025.

Malmin Pikitehtaankorttelit tuovat alueelle noin 1 200 uutta asukasta

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen Malmin Pikitehtaankortteleiksi nimetylle alueelle. Alue sijaitsee Ala-Malmilla, Malmin keskustan ja Malminkentän välillä.

Kaavaratkaisu mahdollistaa lisärakentamisen ja alueen kehittämisen nykyistä korttelirakennetta täydentäen. Tavoitteena on moni-ilmeinen ja asuntorakentamiseltaan monipuolinen, joukkoliikenteeseen tukeutuva asuinalue palveluineen ja työpaikkoineen. Asukasmäärän lisäys on noin 1 200 asukasta.

Pikitehtaankortteleilla on tulevassa kaupunkirakenteessa keskeinen asema sen yhdistäessä Malmin keskustan Malminkentän alueeseen. Asemakaavassa osoitetaan myös alueen läpi kulkevan Viikin-Malmin pikaraitiotien linjaus sekä raitiotiepysäkin sijoitus.

 

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita sekä SDP:n valtuustoryhmän ryhmäaloitetta. Ryhmäaloite koski sääntöjen laatimista sähköpotkulautojen käytölle ja pysäköinnille.