Kamppiin rakennettavan terveys- ja hyvinvointikeskuksen työmaa-alue laajenee

Kamppiin rakennettavan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen valmistelevat työt etenevät. Työmaa-aluetta laajennetaan, ja tämä aiheuttaa muutoksia jalankulkureitteihin ja Fredrikinkadun raitiovaunupysäkin sijaintiin 18. joulukuuta alkaen. Tavoitteena on käynnistää varsinainen rakentaminen ensi vuoden alussa.
Esirakentamisen työmaa-alue ja poikkeusreitit viikosta 51 alkaen. Kuva: YIT
Esirakentamisen työmaa-alue ja poikkeusreitit viikosta 51 alkaen. Kuva: YIT

Fredrikinkadun raitiovaunupysäkki siirtyy

Fredrikinkadun raitiovaunupysäkki (H0234 Kamppi M), joka on työmaan puolella, siirtyy noin 40 metriä eteenpäin (menosuuntaan). Se sijaitsee jatkossa Sähkötalon edessä. Kampin kauppakeskuksen puoleinen pysäkki pysyy paikallaan.

Jalankulkijoiden, autojen ja pyöräilijöiden poikkeusreitit

Jalankulkijat ohjataan kulkemaan Fredrikinkadun puolella tien pohjoispuolta eli Kampin kauppakeskuksen puolta pitkin.

Ajoneuvoliikenne ja pyöräily on ohjattu vuoden 2027 loppuun saakka Malminkadulle, joka on avattu läpiajoliikenteelle rakentamisen ajaksi.

Kampin metroaseman lippuhalli suljettiin – kulku metroon Kampin kauppakeskuksesta

Kampin metroaseman läntinen Fredrikinkadun sisäänkäynti ja lippuhalli poistuivat käytöstä 4. joulukuuta 2023 alkaen. Metroasemalle kuljetaan Kampin kauppakeskuksen kautta.

Lippuhallin hissit ovat edelleen käytössä, ja niille kuljetaan Kampinkujan kautta. Suosittelemme hissin käyttöä vain liikkumisesteisille, lastenvaunujen kanssa liikkuville sekä polkupyörän kanssa matkustaville ruuhkan vähentämiseksi.

Maanrakennus- ja louhintatyöt käyntiin tammikuun alussa – aiheuttaa melua

Alustavan aikataulun mukaan työmaalla aloitetaan varsinainen rakentaminen heti vuodenvaihteen jälkeen. Työt alkavat maanrakennustöillä, kallion louhinnalla sekä lippuhallin purkamisella.

Työt aiheuttavat melua työmaan lähiympäristöön. Kaikki melua aiheuttavat työt ajoitetaan arkipäiville klo 6–18 väliselle ajalle. Muita töitä tehdään myös tämän ajan ulkopuolella.

Työmaa lisää liikennettä alueella. Työmaa-ajoneuvot kulkevat alkuvaiheessa Runeberginkadulta työmaalle ja poistuvat työmaalta Fredrikinkadulle.

Turvallisuuden ja sujuvan liikkumisen takaamiseksi työmaa-alueelle asennetaan tarvittavat liikennemerkit, opasteet ja väliaikaiset esteet. Pyydämme alueella liikkuvia huomioimaan liikennejärjestelyt ja noudattamaan liikennemerkeissä ja opasteissa annettuja ohjeita.

Työmaa pyrkii minimoimaan alueen käyttäjille aiheutuvia haittoja.

Saat työmaahan yhteyden sähköpostitse: keskustan-thk@yit.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Hanke lyhyesti:

Helsingin kaupunki rakentaa Kamppiin uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen (THK), joka tarjoaa keskustan asukkaille hyvin saavutettavat, monipuoliset ja nykyaikaiset julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. 

Uudisrakennus nousee Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun rajaamalle katu- ja torialueelle ja sen on tarkoitus valmistua vuonna 2027. THK-rakennukseen tulee kahdeksan maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta. 

Uutinen julkaistaan lähipäivinä ruotsiksi ja englanniksi.

Alustava havainnekuva uudesta terveys- ja hyvinvointikeskuksesta, jonka rakentaminen alkaa tulevana vuonna Kampissa. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy
Alustava havainnekuva uudesta terveys- ja hyvinvointikeskuksesta, jonka rakentaminen alkaa tulevana vuonna Kampissa. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy