Uuden Kulosaarensillan suunnittelu etenee

Huonokuntoinen Kulosaarensilta Kalasataman ja Kulosaaren välillä uusitaan. Silta puretaan, ja samalle paikalle tulee uusi silta, jonka rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2027. Uuden sillan katusuunnitelmaluonnokset ovat esillä 9. huhtikuuta asti.
Kulosaarensilta yhdistää Kalasataman ja Kulosaaren.
Kulosaarensilta yhdistää Kalasataman ja Kulosaaren.

Uusi silta rakennetaan likimain samalle paikalle kuin nykyinen silta. Suunnitelman mukaan silta tulee levenemään etelään päin nykyistä leveämpien pyörä- ja jalankulkuväylien vuoksi. Sillalla säilyy kolme ajokaistaa molempiin suuntiin, ja ajoratojen molemmin puolin toteutetaan kaksisuuntaiset pyörätiejärjestelyt sekä jalkakäytävät. Kadun ja sillan rakenteet mahdollistaisivat myös myöhemmin rakennettavan raitiotien sijoittamisen kadun keskelle. 

Suunnitelmaluonnoksista voi esittää mielipiteitä esilläoloaikana 27.3.−9.4.2024. Uuden Kulosaarensillan yleissuunnitelma valmistuu keväällä 2024.

Rakentamisen suunniteltu alkavan vuonna 2027  

Kulosaarensilta uusitaan sen rakenteissa havaittujen vaurioiden vuoksi. Vauriot havaittiin vuonna 2020, ja sen jälkeen sillan kunto on ollut jatkuvassa seurannassa. ​

Sillan purku- ja rakennustyöt kestävät arviolta kolme vuotta ja tulevat vaikuttamaan merkittävästi liikenteeseen. Koko rakentamisajan sillalla pystyy kuitenkin kulkemaan. 

Tutustu suunnitelmaluonnoksiin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)