Torikortteleiden kesäterassi Senaatintorin laidassa auki 27. elokuuta asti

Torikortteleiden ravintoloitsijat yhdistivät voimansa ja avasivat kesäterassin Senaatintorin laidalle. Helsingin kesästä voi nauttia myös Hietalahden ja Töölön toriterasseilla.
Torikortteleiden ravintoloiden kesäterassi sijaitsee Senaatintorin laidalla. Kuva: Camilla Bloom / Kaupunkitilat
Torikortteleiden ravintoloiden kesäterassi sijaitsee Senaatintorin laidalla. Kuva: Camilla Bloom / Kaupunkitilat

Torikortteleiden kesäterassille Senaatintorilla on neljä eri ravintolatoimijaa kesäisine ruoka- ja juomakonsepteineen. Asiakaspaikkoja terassilla on 410.

–  Upeaa, että Torikortteleiden ravintoloitsijat innostuivat ja lähtivät toteuttamaan terassia yhteisvoimin, jotta saadaan kesäistä vilinää Senaatintorin kulmille, Helsingin paraatipaikalle, Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer sanoo.Kyseessä on Torikortteleiden ravintoloiden terassilaajennus eli Senaatintorin vieressä sijaitsevat ravintolat laajentavat terassialueitaan Aleksanterinkadun toiselle puolelle, torin reunalle. Kaupungin terassiohjeen mukaan terassin ei enää tarvitse olla kiinni ravintolan tai baarin kivijalkaliikkeessä, vaan ravintolat voivat sijoittaa terassitoimintaa esimerkiksi läheisiin puistoihin tai aukioille.

–  Nyt, kun toimijoina ovat Torikortteleiden omat ravintolat, torille ei tarvitse rakentaa järeää infraa, vaan terassi voi hyödyntää vieressä olevien ravintoloiden omia keittiöitä, sekä wc- ja sosiaalitiloja. Lisäksi terassin sijoittuminen torin laitaan jättää itse aukion vapaaksi erilaisille kesätapahtumille, Bauer kertoo.Helsingin Kaupunkitilat Oy on aiemmin tuottanut kesäterassin Senaatintorille vuonna 2020 ja Kasarmitorille vuonna 2021. Viime vuosina suurterassihankkeet ovat kaatuneet pitkälti juuri infrastruktuurin rakentamisen kalleuteen.  Piña Coladaa Engelin puutarhassaTorikortteleiden kesäterassin pyörittämisessä mukana on neljä ravintolaa: Sofia Helsinki, Pizzeria Via Tribunali, Valkoinen Sali sekä Trillby & Chadwick. Terassi on auki aamupalalta lounaaseen ja afterworkeiltä illanistujaisiin ja siellä voi nauttia kesäisiä annoksia uusista perunoista pizzaan ja Baobao-höyrysämpylöihin. Ruoan lisäksi terassilta löytyy monenlaisia juomia: olutta, viiniä, mocktaileja, samppanjaa sekä trendikkäitä trooppisia tiki-klassikoita, kuten Piña Coladaa.–  Me Torikortteleiden toimijat uskomme tähän paikkaan ja haluamme tarjota kaupunkilaisille ja matkailijoille mahdollisuuden nauttia kesästä, hyvästä ruoasta ja juomasta täällä Helsingin kauneimmassa miljöössä, kertovat ravintoloitsijat Mikko Leisti, Sami Benamed ja Ville Tikkanen.Terassialueen visuaalisesta suunnittelusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen maisemaan vastaa WSP Finland. Lähtökohtana suunnittelussa on ollut ajatus Engelin puutarhasta – keitaasta keskellä Engelin arkkitehtuuria.Terassin on määrä olla auki 27. elokuuta saakka.

Hietalahden toriterassilla voi kirppistellä viikonloppuisin. Kuva: Camilla Bloom
Hietalahden toriterassilla voi kirppistellä viikonloppuisin. Kuva: Camilla Bloom

Hallista herkut terassilla nautittavaksi

Kaupunkilaisia ilahduttavat myös Hietalahden ja Töölön toriterassit. Hyvän ruoan ja juoman lisäksi kesäistä tunnelmaa elävöitetään monipuolisella ohjelmalla.

Hietalahden toriterassin kattaus muodostuu Hietalahden kauppahallin ravintoloiden kesäisistä herkuista. Terassilta löytyvät ravintolat Piilo, Petiscaria, Särdough, Robert’s Coffee ja Fat Ramen. Kaikista hallin ravintoloista voi hakea ruokia ja juomia ulos yhteisterassilla nautittavaksi.

Lisäväriä kattaukseen tuo viikonloppuisin kirpputoritoiminta. Hietsun kirppis on avoinna joka lauantai ja sunnuntai elokuun loppuun saakka.

Töölön toriterassin lavalla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia. Kuva: Camilla Bloom
Töölön toriterassin lavalla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia. Kuva: Camilla Bloom

Torikahviloita ja kukkiaTöölöntorilla on useiden lähialueen ravintoloiden kesäterasseja. Terassien lisäksi torilla on myös perinteistä toritoimintaa, kuten torikahviloita sekä vihannes- ja kukkamyyntiä. Toriterassilla toimivat ravintolat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo ja Tin Tin Tango. 

Torin keskeltä löytyvällä lavalla järjestetään kesällä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia. Lavaa voi varata käyttöön Varaamon kautta.