Toisen asteen opiskelijat ja henkilökunta juoksevat yhdessä Helsinki City Running Dayssa

Helsingin kaupungin lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat osallistuvat Suomen suurimpaan juoksutapahtumaan lauantaina 13. toukokuuta.
Juoksijoita juoksutapahtumassa
Kuva: Jussi Hellsten

Helsinki City Running Dayhin on ilmoittautunut opiskelijoita ja työntekijöitä lähes kaikista kaupungin lukioista ja Stadin AO:n kampuksilta, yhteensä yli 270 henkilöä. Yhteinen juoksutempaus on osa Helsingin kaupungin liikuntacoach-toimintaa.

Liikuntacoach-toiminnan tavoitteina on edistää opiskelijoiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia liikkumisen keinoin ja vähentää nuorten yksinäisyyttä rakentamalla yhteisöllisyyttä oppilaitoksissa. Toimintaa on jo 13 helsinkiläislukiossa ja neljällä Stadin AO:n kampuksella.

”Aivan mieletön kokemus”

Liikuntacochit järjestivät opiskelijoille yhteisen osallistumisen Helsinki City Running Dayhin myös viime vuonna. Opiskelijat kommentoivat jälkikäteen näin:

”Kiitos tällaisesta mahdollisuudesta aloittaa matalalla kynnyksellä juoksuharrastus! Oli helpompaa aloittaa, kun kävi lenkkiklubissa ja oli tietty tavoite eli HCRD.”

”Hauska kokemus! En olisi ikinä osallistunut tällaiseen ilman koulun tarjoamaa mahdollisuutta. Oli kiva päästä haastamaan itseäni!”

”Aivan mieletön kokemus. Fiilikset olivat katossa lähdössä, ja maaliin pääseminen tuntui valtavalta onnistumiselta.”

”Oli mahtavaa päästä juoksemaan isossa juoksutapahtumassa. Juokseminen samaa matkaa ihmismassan kanssa oli kannustavaa ja tunsin eräänlaista heimoyhteyttä kanssajuoksijoihin. Hieno juoksusää kruunasi kaiken.”

Opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan on mahdollista juosta tai hölkätä joko viiden kilometrin matka tai puolimaraton eli 21 kilometriä. Heidät tunnistaa yllään olevista Helsinki-paidoista.