Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi vie jälleen Sipoonkorven kansallispuistoon

Sipoonkorven kansallispuistoon pääsee tulevanakin kesänä vaivattomasti ja ekologisesti Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussin kyydissä. Bussi liikennöi edellisvuodesta tuttuun tapaan kesäkauden ajan lauantaisin ja sunnuntaisin. Myös HSL:n bussilinja parantaa alueen saavutettavuutta.
Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi kulkee jälleen kesäviikonloppuisin 18.5.–13.10.2024 välisenä aikana.  Kuva: Laura Dove
Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi kulkee jälleen kesäviikonloppuisin 18.5.–13.10.2024 välisenä aikana. Kuva: Laura Dove

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi kulkee jälleen kesäviikonloppuisin 18.5.–13.10.2024 välisenä aikana. Bussin reitti on muuten sama kuin vuonna 2023, mutta Mellunmäen metroaseman sijaan Helsingin päätepysäkkinä toimii Itäkeskuksen metroasema. Lisäksi Helsingin puolella on pysäkkejä Puotilan metroasemalla sekä Fallbackassa.

Bussiyhteys helpottaa Sipoonkorven kansallispuistoon saapumista ja kannustaa kävijöitä suosimaan julkista liikennettä. Samalla on haluttu välttää kansallispuiston pysäköintialueiden ajoittaista ruuhkautumista.

Linja on kolmen kunnan yhteisponnistus

Hop-On Hop-Off -reitti kulkee Tikkurilasta Koivukylän aseman ja Kuusijärven kautta Sipoon Nikkilään. Nikkilästä bussi ajaa Sipoon Vanhan kirkon, Sipoonjoen Perinnesaunan ja Korvenportin kautta Itäkeskuksen metroasemalle. Bussin päätepysäkit ovat Tikkurila, Nikkilä ja Itäkeskus. Pysäkkejä on tänä vuonna 17, kun niitä oli viime vuonna 15.

– Linja on jälleen uudistunut ja bussia ajetaan hieman pidemmälle syksyyn. Toivomme, että uudet pysäkit saavat yhä useammat saapumaan Sipoonkorven kansallispuistoon nauttimaan luonnosta ja grillaamaan eväitä tulentekopaikoilla. Reitin varrella on myös paljon muita kohteita, joihin pääsee tutustumaan näppärästi Hop-On Hop-Off -bussilla, kertoo Sipoon elinkeinopäällikkö Katri Roivainen.

Linja on Sipoon kunnan ja Vantaan ja Helsingin kaupunkien yhteinen ponnistus.

– Haluamme olla mukana parantamassa Sipoonkorven kansallispuiston saavutettavuutta. Bussilinjan päätepysäkki Itäkeskuksessa metroaseman lähellä tarjoaakin taas helsinkiläisille ja kaupungissamme vieraileville helpon ja ekologisen yhteyden kansallispuistoon, kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.  

Vitosen päivälipulla kansallispuistoon

Ventoniemi Oy voitti kilpailutuksen, eikä reittiä enää ajeta matalalattiabussilla, kuten vuosina 2022–2023. Bussin päivälipun hinta on 5 euroa ja yhdensuuntaisen kertalipun hinta 3 euroa. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta. Lippu ostetaan kuljettajalta, ja maksuvälineinä käyvät käteinen tai maksukortit. Linjalla suositaan tasarahaa, jotta sisääntulo bussiin tapahtuu mahdollisimman juohevasti.

HSL-bussilinja jatkaa myös liikennöintiä

HSL-bussilinja 712 jatkaa tänä vuonna liikennöintiä. Se liikennöi kesäkaudella 4.5.–29.10.2024 viikonloppuisin tunnin vuorovälein Tikkurilan ja Kuusijärven välillä. HSL-bussilinja kulkee Kuusijärvelle Hakunilan kautta. Linjalla otetaan käyttöön uusi päätepysäkki Kuusijärven pysäköintialueella. Laurintien ja Vanhan Porvoontien reittiosuus poistuu käytöstä. Matkalipuksi käy HSL:n matkalippu.

– Vantaalaiset pääsevät kesällä Kuusijärven uimarannalle ekologisesti taas kahdella bussiyhteydellä. Kun paikalle saapuu bussilla etenkin viikonloppuisin, ei tule pysäköintiongelmia, Kuusijärven kohdevastaava Anniina Laitala huomauttaa.
 

Reittiaikataulu on tulossa myös HSL:n reittioppaaseen. 

Sipoonkorven Hop-on Hop-off -bussin reittikartta