Siltamäen liikuntapuistossa kunnostetaan nurmikenttiä – frisbeegolf-väyliä poistuu käytöstä

Siltamäen liikuntapuistossa on käynnissä nurmikenttien kunnostushanke. Työn yhteydessä havaitun stabiliteettiongelman eli maaperän huonon koossapysymisen vuoksi frisbeegolf-väylät 1–3 joudutaan poistamaan käytöstä toistaiseksi maanantaista 13. helmikuuta alkaen.
Frisbeegolfradan infotaulu.

Jotta jalkapallokenttien ja frisbeegolf-väylien käyttö on jatkossa mahdollista, maaperää kunnostetaan niiden alueella. Nurmikentille rakennetaan kunnostuksessa lisäksi kuivatus- ja kastelujärjestelmät ja kenttäalueen aitauksiin tehdään muutoksia.  

Frisbeegolf-väylät 1–3 pois käytöstä ainakin kaksi vuotta 

Rakennustöiden turvallinen toteuttaminen edellyttää frisbeegolf-toiminnan poistamista nurmikenttien ympäriltä. Kunnostuksen jälkeen pintakasvillisuuden palauttaminen vaatii kärsivällisyyttä, sillä nurminiityn perustaminen vie vähintään kaksi kasvukautta, jotta se vahvistuu riittävästi käyttövaiheen kulutukselle. Tänä aikana väylien käyttäminen ei ole mahdollista. 

Kaupunki tutkii mahdollisuutta korvaavien väylien käyttöönottoon kevään 2023 aikana. 

Nurmikenttien kunnostus käynnistyi marraskuussa 2022, ja rakennustyöt päättyvät kesäkuussa 2023. Kentät otetaan käyttöön, kun nurmikot ovat juurtuneet ja vahvistuneet riittävästi kulutusta varten.