Puiden siirtokokeilu Juustenintiellä ei onnistunut – puut korvataan

Malminkartanon Juustenintien kunnostuksen yhteydessä suunniteltu puiden siirtokokeilu jouduttiin keskeyttämään.
Pylväspihlajia Juustenintiellä. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö
Pylväspihlajia Juustenintiellä. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö

Kaupunki tiedotti aiemmin, että Juustenintiellä on tavoitteena siirtää 21 pylväspihlajaa taimistolle kadun kunnostustöiden ajaksi ja palauttaa sen jälkeen paikalleen. Suunnitelmaa jouduttiin muuttamaan, koska keväinen lämpöaalto nopeutti puiden siirtymistä lepotilasta kasvun vaiheeseen ennen, kuin siirrot ehdittiin aloittaa. Silmujen puhjetessa herää myös puun juuristo, eivätkä puut enää siedä siirtämistä.

Juustenintien pylväspihlajat kaadetaan 8. toukokuuta alkavalla viikolla ja korvataan vastaavilla pylväspihlajan paakkutaimilla. Taimet istutetaan syksyllä 2023 urakan viimeistelytöiden yhteydessä.

Juustenintien urakassa uusitaan kadun rakenteet kokonaan sekä lisätään kaapeliputkitusta ja parannetaan hulevesijärjestelmää. Samalla uusitaan Luutnantinpolun risteyksen järjestelyä. Seuraavaksi urakassa aloitetaan vaiheittainen kiveyksien purku, asfaltoinnin poisto ja kadun kevennysrakenteen rakentaminen. Työt aloitetaan Juustenintien ja Luutnantinpolun risteyksestä 8. toukokuuta alkavalla viikolla, ja työ etenee vaiheittain kohti Kartanonkaarta.

Juustenintie kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Juustenintie kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu