Päiväkoti Pihlajalle ja päiväkoti Muksulaaksolle tilat Allergiatalosta

Kaupunki on vuokrannut päiväkoti Pihlajan ja päiväkoti Muksulaakson käyttöön uudet tilat Allergiatalosta (Paciuksenkatu 19). Tilat on hankittu, koska Pihlajan rakennus on perusparannusiässä ja Muksulaakson vanhat tilat on purettu Laaksoon rakennettavan sairaalarakennuksen alta.
Allergiatalon  ja leikkipaikan sekä päiväkotien vanhojen ja nykyisten tilojen sijainnit kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki
Allergiatalon ja leikkipaikan sekä päiväkotien vanhojen ja nykyisten tilojen sijainnit kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki

Uudet tilat kunnostetaan ennen käyttöönottoa

Allergiatalon tilojen omistaja remontoi ja laajentaa rakennuksessa tiloja päiväkodeille sopivaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Omistaja on ilmoittanut, että tilat olisivat valmiit kesällä 2023. Tiedotamme muuttojen ajankohdan päiväkodeille tarkemmin sen jälkeen, kun omistaja tarkentaa valmistumisajankohdan.

Allergiatalon tiloissa järjestetään varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1–6-vuotiaille lapsille. Tilat mitoitetaan noin 180 lapselle. Tilat ovat pedagogisesti monipuoliset ja joustavat monenlaiseen toimintaan.

Allergiatalon leikkipiha on pieni, ja siellä ulkoilevat pääosin pienimmät lapset. Päiväkodit käyttävät myös noin 300 metrin päässä olevaa Rantapuistoa, jossa on monipuolinen aidattu leikkipaikka. Sen lisäksi ryhmät retkeilevät. Kaupungin pedagogisen suunnitelman mukaan koko kaupunki on varhaiskasvatusaluetta.

Kielikylpytoimintaan ei tule muutoksia eli se jatkuu.

Alueen varhaiskasvatuksen pysyviä tiloja suunnitellaan

Kaupunki jatkaa selvitystä alueen varhaiskasvatuksen pysyvistä tiloista, jotka toteutetaan myöhemmin. Arvioimme, kuinka paljon varhaiskasvatuksen paikkoja alueella tarvitaan tulevaisuudessa sekä minne toimintaa voi sijoittaa. Tavoitteena ovat turvalliset, terveelliset ja pedagogisesti toimivat tilat.

Päiväkotien toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa toistaiseksi.

Päiväkotitilojen tilannetta esiteltiin 15. marraskuuta verkkotilaisuudessa päiväkotien asiakasperheille.