Paciuksenkadun sillan peruskorjaus Munkkiniemessä alkaa 18. kesäkuuta

Paciuksenkadun vanha ja huonokuntoinen silta Munkkiniemessä peruskorjataan.
Kartta Paciuksenkadun sillan sijannista.

Paciuksenkadun vanha ja huonokuntoinen silta Munkkiniemessä peruskorjataan. Työt alkavat 18. kesäkuuta liikennejärjestelymuutoksilla.

Peruskorjauksessa uusitaan vuonna 1949 valmistuneen sillan pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet, ja kunnostetaan kannen ylä- ja alapinnan betonirakenteet. Ensimmäisenä puretaan sillan etelä- ja pohjoispuolen reunapalkit ja maatuet. 

Siltaremontin yhteydessä kunnostetaan myös raitiotiekiskot ja uusitaan sillan pohjoispuolella sijaitseva erillinen kävely- ja pyöräilysilta, jonka maatuki on katkennut. 

Sillan peruskorjaus vaikuttaa liikkumiseen alueella

Sillan korjaustyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle, sillä ajokaistoja joudutaan sulkemaan. Erillinen kävely- ja pyöräilysilta ei ole käytössä remontin aikana. Pyöräilijät ja kävelijät ohjataan poikkeusreitille sillan eteläpuolelle.

Matkat kannattaa mahdollisuuksien mukaan ajoittaa pahimpien ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja matkantekoon varata aiempaa enemmän aikaa.

Paalutustöistä saattaa aiheutua lähiympäristöön meluhaittaa. Melua aiheuttavista töistä tiedotetaan erikseen. 

Raitioliikenne on poikki 26.7.-15.8.2021 kiskotöiden vuoksi. Joukkoliikenteen poikkeuksista tiedottaa HSL www.hsl.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Ajankohtaista tietoa työmaasta saa urakoitsija Kreate Oy:n ylläpitämältä verkkosivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä Helsingin kaupunkiympäristön Facebook-sivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Remontti valmistuu lokakuun 2021 loppuun mennessä.