Mellunkylän alueen kouluille rakennetaan uudet väistötilat Vesalan Aarrekujalle

Kaupunkiympäristölautakunnan rakentamisen ja yleisten alueiden jaosto hyväksyi kokouksessaan 5.10.2023 Mellunkylän alueen koulujen väistötilojen rakentamista koskevan hankesuunnitelman. Hankesuunnitelmassa esitetään, että osoitteeseen Aarrekuja 4 rakennetaan tilaelementeistä koostuva, koulukäyttöön suunniteltu paviljonki väistötilakäyttöön.
Uudet väistötilat rakennetaan Aarrekujan päätyyn.
Uudet väistötilat rakennetaan Aarrekujan päätyyn.

Väistötilat käyttöön ensi syksyksi

Väistötilojen rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2023 ja ne valmistuvat suunnitelmien mukaan toukokuussa 2024. Oppilaat pääsevät aloittamaan tiloissa syksystä 2024.

Mellunkylän alueen koulujen väistötilaa tarvitaan ensisijaisesti Kontulan ala-asteen ja esiopetuksen käyttöön, kun Kontulan ala-aste (Rintinpolku 4) peruskorjataan ja laajennetaan. Kontulan ala-asteen oppilaat ja kaksi päiväkoti Kontulan esiopetusryhmää siirtyvät väistötiloihin syksyllä 2024. Uudistettuihin tiloihin siirtyy myös lähialueen varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Myöhemmin väistötilojen käyttäjinä ovat muut alueen väistötiloja tarvitsevat koulut.

Väistötilojen valinta

Väistötiloja kartoitettaessa etsitään ensisijaisesti tiloja olemassa olevista rakennuksista. Alueelta ei löytynyt valmista tai opetuskäyttöön muunneltavissa olevaa vapaata tilaa, joten koulun toiminta sijoitetaan uuteen paviljonkirakennukseen.

Aarrekujan väistötilojen sijainnin valinnassa on kiinnitetty huomiota muun muassa turvallisiin liikennejärjestelyihin ja koulumatkojen pituuteen. Nyt valittu tontti sijaitsee vähäliikenteisellä paikalla pienen puiston vieressä.

Väliaikaisten väistötilojen rakennuspaikkoja valitessa pyritään lähtökohtaisesti etsimään kohteita, joissa alueelle tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Puiden kaatamista pyritään aina välttämään, mutta valitettavasti Aarrekujan väistötilan rakentamisen yhteydessä joudutaan joitain puita kaatamaan. Paikka pyritään ennallistamaan mahdollisimman hyvin väistötilatarpeen päätyttyä.