Mannerheimintien valmistelevat työt etenevät Ruusankadulle

Ruusankatu suljetaan läpiajolta 22. huhtikuuta ja kadunvarren pysäköintipaikat poistuvat käytöstä. Mannerheimintie kapenee Ruusankadun kohdalla etelään päin yhdellä kaistalla.
Ruusankadulla työt alkavat liikennejärjestelyjen rakentamisella maanantaina 22. huhtikuuta.
Ruusankadulla työt alkavat liikennejärjestelyjen rakentamisella maanantaina 22. huhtikuuta.

Rakennustyöt alkavat asfaltin ja pintojen purkamisella sekä vesi- ja viemärikaivojen rakentamisella Mannerheimintien päässä. Alustavien maaperäkartoitusten perusteella kalliota joudutaan louhimaan koko Ruusankadun matkalta vesihuoltoa varten.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt  

Ruusankatu suljetaan ajoneuvojen läpiajolta kokonaan töiden ajaksi.  

Huolto- ja tontille ajo säilyy, mutta ajo onnistuu vain Minna Canthin kadun suunnasta. Myöhemmin huolto- ja tontilleajon suunta muuttuu ja ajo tapahtuu Mannerheimintien suunnasta.  

Työt alkavat liikennejärjestelyjen rakentamisella.  

Kadunvarsipysäköinti poistuu töiden ajaksi Ruusankadulla.  

Jalankulku säilyy Ruusankadulla.  

Mannerheimintien peruskorjauksen toinen vaihe alkaa syksyllä 2024  

Sivukatujen kunnallistekniikan valmisteleva rakentaminen mahdollistaa pääkadun eli Mannerheimintien remontoimisen yhtäjaksoisesti ja tehokkaasti syksyllä 2024 alkavassa toisessa vaiheessa.  

Mannerheimintien peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä alkaa syyskuussa 2024. Kesän aikana töitä tehdään Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä. Mannerheimintien peruskorjaus valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuoteen 2025 mennessä. 

Kartta liikennejärjestelyistä.
Kartta liikennejärjestelyistä.