Lahja lapselle – Jokaisen lapsen paikka on perheessä

Jokaisella lapsella on oikeus hyvään ja onnelliseen elämään. Haemme muun muassa sijaisvanhempia, perhehoitajan lomasijaisia ja tukiperheitä mukaan toimintaan.
Iloinen lapsi talvivaatteissa.
Kuva: Yan Krukau

Haemme uusia toimijoita mukaan toimintaamme. Nyt etsimme muun muassa sijaisvanhempia, perhehoitajan lomasijaisia ja tukiperheitä. Sinä itse päätät, mihin sitoudut ja kuinka pitkäksi aikaa: muutamaksi tunniksi, viikonlopuksi vai kasvatusvastuuseen huostaanotetusta lapsesta.

Infotilaisuudessa ti 28. marraskuuta klo 17.00–18.30 Kallion virastotalossa (os. Toinen Linja 4 A) kerromme kaikista näistä perhehoidon muodoista. Tule kuulolle!

Ilmoittautumiset infotilaisuuteen ti 28. marraskuuta klo 12 mennessä tähän osoitteeseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tai sähköpostitse niina.marjoniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Paikalla on myös kokemusasiantuntijoita kertomassa omasta polustaan ja kokemuksistaan.

Lahja lapselle-teema symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta.  Jokaisella lapsella on oikeus hyvään ja onnelliseen elämään. Tähän he tarvitsevat meitä aikuisia.

Tule mukaan!

Perhehoidon eri muotoja

Sijaisperhe

Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Sijaisvanhemmiksi haetaan tavallisia perheitä, joilla olisi aikaa ja kiinnostusta olla osa apua tarvitsevan lapsen elämää. Sijaisvanhemmuudesta voi alkaa elämän pituinen yhteinen matka. 

Perheet käyvät ennakkovalmennuksen, jossa käydään läpi muun muassa yhteistyötä lapsen läheisten ja viranomaisten kanssa ja miten käsitellä sijoitetun lapsen kokemia menetyksiä. Valmennuksen jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, ryhtyykö perhe tehtävään. Jokainen perhehoitajaksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä moniammatillisen tukiverkoston. 

Tukiperhe

Tukiperheessä lapsi yökyläilee säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Tukiperheissä tehdään tavallisia asioita kuten ulkoillaan, harrastetaan ja satsataan mukavaan yhdessäoloon. Kun lapsi on vierailulla tukiperheessä, lapsen omat vanhemmat saavat tervetulleen lepohetken.

Sijaishoitaja

Sijaisperheellä voi olla sijaishoitaja.  Sijaishoitaja hoitaa sijaisperheeseen sijoitettua lasta joko omassa kodissaan tai lapsen sijaisperheessä perhehoitajan vapaan aikana. Tarve voi olla muutamasta tunnista viikonloppuun.

Tervetuloa infotilaisuuteen!