Kuninkaantammeen valmistui uusi koulu ja päiväkoti

Kannelmäen peruskoulun Kuninkaantammen toimipisteen ja Kuninkaantammen päiväkodin toiminta on käynnistynyt uudisrakennuksessa, joka valmistui elokuun alussa.
Koululaiset ja päiväkotilapset pääsivät aloittamaan syyskauden uusissa tiloissa Kuninkaantammessa. Kuva: Harri Saarinen
Koululaiset ja päiväkotilapset pääsivät aloittamaan syyskauden uusissa tiloissa Kuninkaantammessa. Kuva: Harri Saarinen

Koulu on suunniteltu 250 oppilaalle ja varhaiskasvatuksen tilat noin 210 lapselle. Rakennuksessa toimii päiväkoti, esikoulu sekä peruskoulun 1–4 luokat, ja siellä työskentelee 80 henkilöä. Koulun opetuksessa painotetaan ilmaisutaitoa, mikä on huomioitu tilojen suunnittelussa. Tiloissa voidaan järjestää myös aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kerhoja.

Rakennus muodostuu kolmesta kaksikerroksisesta siivestä, jotka sijoittuvat pääaulan ympärille. Koulun ja päiväkodin sisäänkäynnit ovat omien siipiensä päädyissä, joista on luonteva yhteys omille piha-alueille. Päiväkodin piha asettuu rakennuksen itäpuolelle ja koulun piha etelään, tontin keskivaiheille.
Uusi rakennus on alueen julkisten palveluiden sydän Kuninkaantammen aukion laidalla. Myös asukkaat voivat käyttää tiloja koulun ja päiväkodin toiminta-aikojen ulkopuolella. 

Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto OPUS Oy ja pääsuunnittelusta Innovarch Oy. Kohteen urakoitsijana oli Arkta Rakennuskultti Oy.