Korkeasaaren visenttilaumassa uusi jäsen

Korkeasaaren visenttilauma sai viikko sitten uuden jäsenen, kun visenttitarhassa syntyi yllätysvasikka.
Visenttivasikka.

Korkeasaaren visenttilauma sai viikko sitten uuden jäsenen, kun visenttitarhassa syntyi yllätysvasikka. Eläintenhoitajat huomasivat vastasyntyneen pienokaisen aamulla. Kyseessä oli iloinen yllätys, sillä nyt syntynyt vasikka on lauman ensimmäinen jälkeläinen. Edellisen kerran Korkeasaaren visentit lisääntyivät 15 vuotta sitten.

Vasikka on 6-vuotiaan emänsä ensimmäinen. Lauma on ottanut tulokkaan kiinnostuneena vastaan.

Visentti on eurooppalainen vastine amerikkalaiselle biisonille. Laji kuoli luonnonvaraisena sukupuuttoon 1921 liiallisen metsästyksen takia, mutta se on sittemmin saatu pelastettua tarhattujen yksilöiden ansiosta. Visenttiä on palautettu luontoon 1950-luvulta lähtien, ja viime vuonna sen uhanalaisuusluokitus parani askeleen verran vaarantuneesta silmälläpidettäväksi.

Korkeasaaren visenttejä on palautettu luontoon Venäjälle, ja on mahdollista, että nyt syntynyt vasikkakin aikanaan pääsee mukaan tähän ohjelmaan.

Muistathan, että koronaepidemiasta johtuen Korkeasaaren vierailuaika tulee varata etukäteen. Lisää tietoa Korkeasaaren sivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Lisää aiheesta

Korkeasaari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Korkeasaaren uutinen aiheesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Saapumisohjeet korona-aikana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Annika Sorjonen