Konsernijaosto kuuli DigiHelsingin ajankohtaiskatsauksen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli syyskauden ensimmäisessä kokouksessaan 28. elokuuta DigiHelsinki Oy:n ajankohtaiskatsauksen, jonka konsernijaosto merkitsi tiedoksi.
Helsingin kaupungintalo.
Kuva: Sakari Röyskö

DigiHelsingin toimialana on osana Helsingin kaupunkikonsernia tuottaa, kehittää ja myydä Helsingin kaupunkikonsernille sen tarvitsemia digitaalisia palveluita. DigiHelsinki on keskeisessä roolissa kaupungin kriittisten digitaalisten peruspalvelutarpeiden täyttämisessä. Helsingin kaupunki omistaa yhtiön kokonaisuudessaan. 

Konsernijaoston kokouksen kaikki päätökset löytyvät Päätökset-palvelusta konsernijaoston sivuilta.

Asialistan ulkopuolisena asiana konsernijaosto kuuli Helsingin vuokra-asuntoyhtiöltä Hekalta selvityksen yhtiön toimintatavoista ja prosesseista liittyen tapaukseen, jossa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Hekan työntekijän työyhteisössä tapahtuneesta raiskauksesta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Käräjäoikeus sen sijaan hylkäsi Hekan osalta syytteen työturvallisuusrikoksesta. Tämäkään tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti.