Kesäseteli on valittu vuoden vastuullisimmaksi digiteoksi

Vuoden vastuullisimmat digiteot on valittu yleisöäänestyksessä. Julkishallinnon sarjassa voittajaksi nousi Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden kesätyöseteli, joka siirtyi paperilta digimuotoon tänä vuonna.
Kesäseteli-työryhmän Sami Komppula, Tiina Hörkkö, Sonja Witting ja Jussi Vehviläinen iloitsevat Vuoden vastuullisin digiteko –palkinnosta.
Kesäseteli-työryhmän Sami Komppula, Tiina Hörkkö, Sonja Witting ja Jussi Vehviläinen iloitsevat Vuoden vastuullisin digiteko –palkinnosta.

Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden Kesäseteli on valittu Vuoden vastuullisimmaksi digiteoksi.  

Kesäseteli on helpottanut helsinkiläisten nuorten kesätöiden saantia vuodesta 2015 lähtien. Kesäseteliprosessi digitalisoitiin tänä vuonna, mikä innosti työnantajia palkkaamaan aiempaa enemmän kesäapua, helpotti nuorten kesätöiden hakua ja tehosti huomattavasti kaupungin omaa toimintaa.  

”Tämän voiton merkitys on iso. Erityisen hyvältä tuntuu se, että ihmiset pitävät nuorten kesätyöpaikkoja merkityksellisinä. Meidän digitaalinen tekomme voi varmasti levitä Helsingistä muualle Suomeen, ja mielellämme autamme muitakin tässä asiassa eteenpäin. Samalla haastan yhä useamman työnantajan palkkaamaan ensi kesänä yhden nuoren töihin kesäsetelin avulla!” aluepäällikkö Tiina Hörkkö Helsingin kaupungin nuorisopalveluista sanoo. 

”Kesäseteli vahvistaa nuorten työelämätaitoja ja tarjoaa positiivisen kuvan työelämästä. Työkokemus lisää nuorten itseluottamusta ja antaa heille tunteen siitä, että he voivat saavuttaa asettamansa tavoitteet. Hyvät kokemukset työelämässä heijastuvat myönteisesti myös muille elämänalueille.” muistuttaa Tiina Hörkkö. 

Kehittämis- ja digitalisaatiopäällikkö Jussi Vehviläinen korostaa, että palvelua kehitettiin kokonaisuutena “Koko Kesäseteliprosessi uudistettiin. Toimintatavan muutos tehosti työtä huomattavasti, ja voimme palvella nyt entistä paremmin sekä nuoria että työnantajia.”  

Kilpailun voittajat julkistettiin Atea Focus -tapahtumassa keskiviikkona 11. lokakuuta. Vuoden digitaalinen teko -kilpailun järjestää IT-palveluyritys Atea Finland, ja siihen osallistui tänä vuonna 30 ehdokasta. Niiden joukosta yleisöäänestyksen kuusi finalistia valitsi tuomaristo, johon kuuluivat ympäristötieteiden opiskelija Heidi Färm Helsingin yliopistosta, Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen, EK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtaja Riikka Heikinheimo, IBM Finlandin toimitusjohtaja Antti Partanen, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja Third Rock Finlandin toimitusjohtaja Leo Stranius sekä Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen

Tuomaristo perusteli valintaa sillä, että uusi ratkaisu tuo repun pohjalla ruttaantuneen kesätyösetelin suoraan digiaikaan. Digitaalinen seteli on helppoudessaan houkutteleva ratkaisu myös nuoria työllistäville yrityksille, ja tehostaa samalla kaupungin omaa toimintaa. Hankkeen vaikutukset ulottuvat kauas tulevaisuuteen, sillä nuorten pääsemisellä työelämään on suuri merkitys.