Kaupunkipyörän saa käyttöönsä kuukaudeksi seitsemällä eurolla

Helsingin seudun liikenne HSL uudisti kaupunkipyörien kuukausitilausmaksun. Kaupunkipyörän käyttöoikeuden voi ostaa nyt kuukaudeksi kerrallaan seitsemällä eurolla. Kyseessä on jatkuva kuukausitilaus, jonka kuukausia voi käyttää kaupunkipyöräkauden aikana 1.4.–30.10.
Vaikka kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun, voi nyt ostaa käyttöoikeuden vain kuukaudeksi kerrallaan seitsemällä eurolla jatkuvana tilausmaksuna. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki
Vaikka kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun, voi nyt ostaa käyttöoikeuden vain kuukaudeksi kerrallaan seitsemällä eurolla jatkuvana tilausmaksuna. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki

Tilaus sisältää rajattomasti 30 minuutin matkoja 30 vuorokauden ajan.

Uudistuksen tarkoituksena on pienentää kaupunkipyörän kokeilemisen kynnystä sekä tarjota mahdollisuus käyttää pyörää koko kautta lyhyemmän jakson.

Koko kauden (35 €) ostaminen on edelleen edullisin vaihtoehto, jos pyöriä käyttää koko kauden.

Tilausmaksu uusiutuu 30 vuorokauden välein

Kaupunkipyörän kuukausitilauksen voi ostaa Helsingin kaupunkipyöräsivulta. Tilauksen seitsemän euron maksu veloitetaan automaattisesti 30 vuorokauden välein. Maksulla sitoutuu tilaukseen 30 päiväksi kerrallaan. Maksua ei palauteta, vaikka palvelua ei käyttäisi koko kuukautta.

Tilaus on voimassa toistaiseksi eli se jatkuu automaattisesti. Tilauksen voi perua milloin vain. Tilaus jatkuu automaattisesti seuraavalle pyöräkaudelle, jos sitä ei irtisano. Silloin seitsemän euron kuukausiveloitus uusiutuu 1.4., jolloin uusi pyöräkausi taas alkaa. Pyöräkauden ulkopuolella tilauksesta ei tule kuluja.

Yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia. Jos käyttää pyörää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, on lisäveloitus euron jokaista puolta tuntia kohden. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Rekisteröityminen ja käyttöönotto

Rekisteröitymiseen tarvtsee HSL-tunnuksen. Rekisteröinnin voi tehdä hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen.