Hyppää pääsisältöön

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hermanninrannan asemakaavan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 15. maaliskuuta Hermanninrannan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen ja palveluiden rakentamisen noin 5 500 uudelle asukkaalle.
Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hermanninrannan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutokset Konalaan ja Myllypuroon. Kuva: Paavo Jantunen
Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hermanninrannan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutokset Konalaan ja Myllypuroon. Kuva: Paavo Jantunen

Hermanninranta sijaitsee Kalasataman pohjoisosassa. Tavoitteena on suunnitella asuinympäristö, joka myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa yhdistää Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan.

Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutokset Konalaan ja Myllypuroon. Konalassa asemakaavan muutos koskee Konalan keskiosassa, kauppakeskus Ristikon välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa toimitilarakennusten korttelialuetta, joka on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön. Asuinrakennusten katutason kerroksiin keskeisille paikoille on tarkoitus tulla liiketiloja. Kaavaratkaisu edellyttää, että alueella olevat rakennukset puretaan.

Myllypuron kaavaratkaisu koskee Myllypuron keskustassa sijaitsevia toimistorakennusten ja asuinkerrostalojen korttelialueita. Kaavaratkaisu mahdollistaa nykyisen toimistorakennusten korttelialueen muuttamisen yleiskaavan mukaiseksi, sekoittuneita toimintoja käsittäväksi korttelialueeksi. Kaavaratkaisu on tehty raideliikenteen solmukohdaksi muotoutuvan Myllypuron keskustan rakennustehokkuuden lisäämiseksi ja toiminnan monipuolistamiseksi. 

Kontulan pelastusaseman hankesuunnitelma hyväksyttiin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Kontulan pelastusasema palvelee valmistuttuaan Itä-Helsinkiä, jossa on puutteita pelastustoiminnan toimintavalmiudessa.

Hankkeen enimmäishinta on arvonlisäverottomana runsaat 13 miljoonaa euroa huhtikuun 2022 kustannustasossa. Uudisrakennuksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2023 ja rakennuksen valmistua joulukuussa 2024.