Kasin katutöiden viimeiset työt siirtyvät keväälle

Kasin katutöissä Runeberginkadulla ja Caloniuksenkadulla pinta- ja viimeistelytyöt jatkuvat keväällä. Toistaiseksi urakka on hiljentynyt talvitauolle, ja työalueilla tehdään pääasiassa ainoastaan talvikunnossapitoa.
Raitiovaunu Runeberginkadulla.

Urakan viimeiset jäljellä olevat työvaiheet on päätetty siirtää keväälle, koska niitä ei saatu valmiiksi ennen talvikelejä, eikä töitä voida tehdä maan ollessa jäässä. Runeberginkadulla keväälle siirtyvät loput kivi- ja asfalttityöt, ajoratamaalaukset sekä pintojen viimeistely. Caloniuksenkadulla tehdään keväällä vielä asfaltin jyrsintää ja viimeiset pintakerrokset etelän puoleiselle ajoradalle sekä kadun molempiin päihin.

”Työt jatkuvat keväällä heti, kun se on sään puolesta mahdollista”, kertoo projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta. Urakka valmistuu, kun kevään viimeistelytyöt on tehty. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin, kun viimeistelyt saadaan käyntiin.

Kasin katutöiden oli alun perin tarkoitus valmistua helmikuun aikana. Urakka-alue käsittää 8-raitiolinjan reitin Kalliossa Helsinginkadun alueella sekä Töölössä Runeberginkadun ympäristössä ja Caloniuksenkadulla. Helsinginkadun alue valmistui kesällä 2022.

Hankkeen valmistuttua raitiovaunumatka nopeutuu, katujen alla oleva kunnallistekniikka on kokonaan uutta ja liikennejärjestelyt ovat nykymääräysten mukaiset.

Kasin katutöitä voi seurata Facebookissa facebook.com/kasinkatutyot sekä verkkosivulla www.kasinkatutyot.fi .