Jätkäsaaren Wood City -kortteli täydentyy WithSecuren uudella pääkonttorilla

Näyttävä puukortteli on kokonaisuudessaan valmis kesäkuun aikana.
WithSecuren pääkonttorin julkisivuverhouksen paneelit harmaantuvat ajan kuluessa. Kuva: Harri Saarinen
WithSecuren pääkonttorin julkisivuverhouksen paneelit harmaantuvat ajan kuluessa. Kuva: Harri Saarinen

Jätkäsaaressa sijaitsevaa Wood City -korttelia voi kutsua suomalaisen puurakentamisen lippulaivaksi. Korttelin viimeisen rakennuksen, kyberturvallisuusyhtiö WithSecuren pääkonttori valmistuu kesällä 2024, ja sen energiatehokkaat tilat otetaan käyttöön loppuvuodesta 2024. 

Puukorttelin täydentävä rakennus on seitsemänkerroksinen, ja sen kokonaisala on noin 8 700 neliömetriä. Rakennushankkeessa on pyritty positiiviseen hiilikädenjälkeen, ja se sitoo itseensä lähes 250 tonnia hiilidioksidia. Rakennusyhtiö SRV:n toteuttama puukortteli on kokonaisuudessaan Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnittelema.

Puurakentamisen taidonnäyte

WithSecuren pääkonttorin rakentaminen alkoi kesällä 2022. Rakennuksen ulkoseinät, puurunko, yläpohja ja julkisivuverhous on toteutettu puusta. Julkisivuverhouksen Accoya-paneelit harmaantuvat kauniisti parissa vuodessa. Veistoksellinen aulan puualakatto on verhoiltu kuusesta valmistetuilla CLT-lamellirakenteilla.

SRV on suunnitellut Jätkäsaaren Wood Cityyn valmistuvat toimitilat tiiviissä yhteistyössä WithSecuren kanssa. Tavoitteena oli luoda työympäristö, joka soveltuu yrityksen kulttuuriin ja toimintoihin. Henkilöstön hyvinvointi ja viihtyvyys ovat olleet keskeisiä tavoitteita suunnittelussa. 

EU-taksonomian mukainen hanke

WithSecuren pääkonttori on yksi ensimmäisistä EU-taksonomian mukaisista hankkeista Suomessa. EU-taksonomia ohjaa yrityksiä kohti kestävää toimintaa ja arvottaa rakennusten energiatehokkuutta, uusiutuvien materiaalien käyttöä ja muuntojoustavuutta. Hankkeelle tavoitellaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia ja energialuokkaa A.

Rakennusmateriaalina on käytetty pääosin uusiutuvia vähähiilisiä materiaaleja, ja rakennuksen katolle asennetaan 200 neliömetriä aurinkopaneeleja.

Wood City -kortteli valmistuu kesäkuussa. Kuva: Harri Saarinen
Wood City -kortteli valmistuu kesäkuussa. Kuva: Harri Saarinen