Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkoti Jätkäsaaren suunnitteilla olevan lisätilan pihasta tehdään tarkempia selvityksiä

Helsingin kaupunki tarvitsee lisätilaa Jätkäsaaren alueella noin 210 esi- ja perusopetusikäiselle lapselle noin kolmeksi vuodeksi elokuusta 2024 alkaen. Soveltuvimmaksi tilaratkaisuksi valikoitui Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöiltä vuokrattava tila osoitteessa Saukonpaadenranta 2. Tilojen muutossuunnittelu käynnistettiin eQ Yhteiskuntakiinteistöjen ja Helsingin kaupungin yhteistyönä.
Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkoti Jätkäsaaren lisätiloiksi on suunniteltu Saukonpaadenranta 2:ssa sijaitsevaa kiinteistöä. Kuva: kartta.hel.fi
Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkoti Jätkäsaaren lisätiloiksi on suunniteltu Saukonpaadenranta 2:ssa sijaitsevaa kiinteistöä. Kuva: kartta.hel.fi

Kiinteistönomistaja eQ Yhteiskuntakiinteistöt on tehnyt yhteistyötä kiinteistössä jo rakennuksen valmistumisesta asti vuokralla olleen syöpäsairaala Docrateksen kanssa hankkeen alusta lähtien. Sisätilojen käyttö todennettiin turvalliseksi vuonna 2007 hankkeen rakennusluvan yhteydessä. Muutossuunnittelun aikana päätettiin teettää lisäselvitykset pihan turvallisen käytön varmistamiseksi, sillä Docrateksessa tehdään myös sädehoitoja. 

Kiinteistönomistaja eQ Yhteiskuntakiinteistöt ja vuokralainen Helsingin kaupunki eivät ota minkäänlaista riskiä lasten ja henkilökunnan turvallisuuden suhteen. Säteilyturvakeskus (STUK) arvioi ja vahvistaa Docrateksen perjantaina 16.2.2024 STUK:lle toimittaman turvallisuusselvityksen, ja sen tulokset saadaan arviolta maaliskuun loppuun mennessä. Asiasta tiedotetaan välittömästi tulosten valmistuttua, jolloin koululaisten ja esikoululaisten huoltajille järjestetään myös keskustelutilaisuus. Tulosten saamisen jälkeen päätetään sisäpihan käytettävyydestä lasten ulkoiluun. Asiassa edetään turvallisuus edellä.