Ilmoita tapahtuma Helsinki-päivään – järjestetään juhlat yhdessä

Helsinki-päivän ohjelmaan etsitään parhaillaan erilaisia tapahtumia, joilla juhlistetaan pääkaupungin syntymäpäivää. Tapahtumille voi hakea tuotantorahaa maaliskuun loppuun asti.
Helsinki-päivän ohjelmaan voi ilmoittaa parhaillaan tapahtumia. Viime vuonna Helsinki-päivänä esiintyi esimerkiksi Fauna Humana Kustaankartanon alueella. Kuva: Petri Anttila
Helsinki-päivän ohjelmaan voi ilmoittaa parhaillaan tapahtumia. Viime vuonna Helsinki-päivänä esiintyi esimerkiksi Fauna Humana Kustaankartanon alueella. Kuva: Petri Anttila

Helsinki-päivän ohjelmaan otetaan mukaan hyvin monenlaisia eri puolilla kaupunkia järjestettäviä tapahtumia. Niiden toivotaan puhuttelevan erilaisia asukasryhmiä, kuten nuoria, lapsiperheitä, maahanmuuttajia ja senioreita. Tapahtumien tulee olla maksuttomia eivätkä ne saa olla aatteellisia tai kaupallisia. Tapahtumia voi ilmoittaa mukaan 12.5. asti.

Helsinki-päivän tapahtumien toteuttamiseen voi hakea tuotantorahaa samalla sähköisellä lomakkeella, jolla ilmoittaa tapahtuman mukaan ohjelmaan. Tuotantorahaa voi hakea 100–4 000 euroa tapahtumaa kohti. Tuki on tarkoitettu tuotantokuluihin, kuten infraan, materiaaleihin ja taiteilijapalkkioihin, mutta ei markkinointikuluihin. Tuotantorahan hakuaika jatkuu 31.3. asti. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 23.4. mennessä. 

Tuotantorahan saajat päättää erilaisista helsinkiläisistä koostuva Helsinki-päivän raati. Se huomioi valinnoissaan Helsinki-päivän ohjelmakokonaisuuden, tapahtumien tasaisen jakautumisen ympäri kaupunkia sekä vastuullisuuden ja saavutettavuuden, ja lisäksi uudenlaiset tapahtumasisällöt sekä erilaisten kävijäryhmien huomioimisen. Raati pidättää oikeuden myös määrittää myönnetyn tuotantorahan suuruuden. Tuotantoraha ei kata kaikkia tapahtuman kuluja.

Huomaathan, että ilmoittaessasi tapahtuman Helsinki-päivään sitoudut järjestämään tapahtuman tai ilmoittamaan hyvissä ajoin sen peruuntumisesta. Luethan tarkemmat tiedot tapahtumanjärjestäjän ohjeista, jotka löytyvät Helsinki-päivän verkkosivuilta.