Helsingin maauimalakausi alkaa äitienpäivänä

Uimastadionilla viime viikolla havaittu putkirikko on saatu korjattua ja altaat on saatu täytettyä ajoissa. Myös vesi saadaan sunnuntaihin mennessä lämmitettyä lähes normaalin lämpöiseksi. Uimastadion avautuu siis tänäkin vuonna perinteisesti äitienpäivänä eli sunnuntaina 12.5. ja on auki 8.9. asti. Kumpulan maauimala puolestaan avautuu maanantaina 27.5. on auki 18.8. asti.
Legendaarinen Uimastadion eli tuttavallisemmin Stadikka on Suomen vanhin maauimala. Kuva: Helsingin kaupunki
Legendaarinen Uimastadion eli tuttavallisemmin Stadikka on Suomen vanhin maauimala. Kuva: Helsingin kaupunki

Uimastadion avautuu äitienpäivänä sunnuntaina 12.5. klo 9.00. Avajaispäivän ohjelmassa on mm. kukkatyöpaja, vesijumppaa ja vesijuoksuopastusta sekä pomppulinna lapsille. Meininkiä tahdittaa DJ Rno.

Uimastadionin avajaisohjelmaa sunnuntaina 12.5. klo 9–14 
Avajaisohjelma sisältyy Uimastadionin sisäänpääsymaksuun

9.00 Uimastadionin ovet avautuvat. Kahvit 100:lle ensimmäiselle. DJ Rno:n letkeät rytmit tahdittavat meininkiä koko tapahtuman ajan 
10.00–10.45 Syvänveden vesijumppa äitienpäivätunnelmissa, mukaan mahtuu 50 ensimmäistä. 
10.00–14.00 Pomppulinna lapsille. (Huom. Pomppulinnaan mahtuu kerrallaan max. 9 lasta) 
11.00–14.00 Kukkabuffet-työpaja. Tule taiteilemaan kukkakoristeita ja kimppuja äitienpäivän hengessä. Kukkabistron virkistävä menu tarjoilee värikkäitä leikkokukkia, vehreitä koristeita ja ripauksen kimalletta. Tapahtumassa hyödynnetään sesongin kukkia sekä hävikkikukkia. Työpaja sopii kaikenikäisille ja mukaan mahtuu 200 ensimmäistä. 
11.30–12.30 Vesijuoksuopastusta. Aloita maauimalakausi tutustumalla vesijuoksuvälineisiin ja -tekniikkaan, ja aloita vaikka uusi harrastus! Vesijuoksu sopii kaikenikäisille ja on uimisen ohella lempeä liikuntamuoto keholle. Opastus toimii non-stop periaatteella, voit tulla mukaan milloin vain. Uimastadionilta saa vesijuoksuvöitä lainaan. 

Uimastadion on avajaisohjelman päätyttyä auki normaalin sunnuntaiaukiolon mukaisesti klo 20.00 asti.

Maauimalassa viihtyy koko päivän

Uimastadionin kertamaksu sisältää monipuolisen kattauksen tekemistä koko päiväksi.  Uima-altaiden ja saunojen lisäksi alueelta löytyvät jo aiemmilta kesiltä tutut Davidin laitteistolla varustettu monipuolinen ulkokuntosali, ulkosählykaukalo, koripallo- ja rantalentiskentät, pingispöydät, sisäkuntosali, jättishakkialue ja lasten leikkialueet. Lisämaksullisia palveluita ovat ainoastaan iso liukumäki (ranneke 5 €), kioskin ja kahvilan herkulliset tuotteet sekä ohjattu liikunta, kuten vesijumpat   Aamuvirkuille on tarjolla 3 € lisämaksusta syvänveden vesijumppaa tiistai- ja torstaiaamuisin.

Kumpulan maauimala on avoinna 27.5.–18.8. Myös Kumpulasta löytyy rantalentis- ja korisalueet, Davidin laitteistolla varustettu laadukas ulkokuntosali, pingispöytiä sekä piknik- ja lasten leikkialueet. Kumpulassa on myös nyrkkeilypiste, johon pääsee treenaamaan panttia vastaan. Myös Kumpulassa toimii kahvilaravintolayrittäjä. Kumpulassa vesijumpataan syvässä vedessä maanantai- ja keskiviikkoaamuisin.

Vesi lämmin, sauna kuuma

Maauimaloiden veden lämpötila on normaalisti 27 astetta, joten altaaseen on miellyttävää pulahtaa pilvisenäkin päivänä, ja saunan lämmössä rentoutuu viileällä säällä entistäkin makoisammin. Erityisen suosittuja maauimalat ovat tietysti kuumina hellepäivinä. Kävijämittareista on helppo tarkistaa reaaliaikaisesti paljonko väkeä kulloinkin on paikalla. 
 
Uimastadionin kävijämäärämittari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)   
Kumpulan kävijämäärämittari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Maauimaloiden hinnat 

Maauimaloihin myydään kerta- ja kuukausilippujen lisäksi myös 120 päivää voimassa olevia kausikortteja, jotka käyvät molempien maauimaloiden lisäksi myös kaikissa muissa Helsingin kaupungin liikuntapaikoissa. 120 päivän ja muita sarja- ja kuukausikortteja myydään maauimaloiden lisäksi Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä Itäkeskuksen, Jakomäen sekä Pirkkolan uimahalleissa.   
 

Aikuiset  

  • kertamaksu 5,80 €  
  • 10 krt 46 €  
  • 1 kuukausi (30 päivää) 46 €  
  • kausikortti (120 pv) 138 €  

Lapset (7–17 v.) ja muut  

  • kertamaksu 3,20 €  
  • 10 krt 25 €  
  • 1 kuukausi (30 päivää) 25 €  
  • kausikortti (120 pv) 75 €  

Sotaveteraanit, omaishoitajat, lapset alle 7 v. 

  • maksuton sisäänpääsy (todistus vaaditaan)

Vesijumpat 

  • maauimalan kertamaksu + 3 €