Hyppää pääsisältöön

Caloniuksenkatu avataan läpiajoliikenteelle 12. joulukuuta

Caloniuksenkadun laaja perusparannus saavuttaa tärkeän merkkipaalun, kun katu avataan läpiajoliikenteelle maanantaina 12. joulukuuta ja uusittu katu palaa jälleen kaikkien kulkumuotojen käyttöön. Moottoriajoneuvoliikenne kadulla palautuu normaaliksi, kun läpiajo sallitaan molempiin suuntiin. Caloniuksenkadun perusparannus on osa Kasin katutöiden urakkaa.
Kuva on otettu Caloniuksenkadulla marraskuun alussa ennen katutöiden valmistumista.
Kuva on otettu Caloniuksenkadulla marraskuun alussa ennen katutöiden valmistumista.

Ratikoille ja pyörille sujuvampi kulku  

Caloniuksenkadulla tehdyt parannukset sujuvoittavat raitio- ja pyöräliikennettä. Raitioliikenne Runeberginkadun suuntaan kulkee nyt omalla korotetulla kaistallaan. Mechelininkadun suuntaan autokaista ja raitiotie ovat edelleen samalla kaistalla, mutta reunatuki estää autoja päätymästä vastaantulevalle raitiotielle.  

Raitiotiekiskot on uusittu. Maailman tilanteesta johtuvien metallituotteiden toimitusepävarmuuksien takia ajolankoja ja kannatinvaijereita ei tässä yhteydessä purettu ja uusittu.  

Kadun kumpaankin reunaan on rakennettu yksisuuntainen pyöräväylä koko kadun pituudelta.  

Vuoden 1926 vesiputki sai lähteä  

Perusparannuksessa uusittiin lisäksi vesi- ja viemäriputket, sadevesiviemärit ja ulkovalaistus, kaapelit ja suojaputket sähkö-, ulkovalo-, liikennevalo- sekä tietoliikennekaapeleille ja kadun pintarakenteet eli kiveys ja asfaltti.  Autokaistalla nupukivet korvattiin asfaltilla, mikä vähentää liikenteen melua.   

Caloniuksenkadun vesihuolto oli peräisin 1900-luvun alkupuolelta. Runkovesiputki oli rakennettu vuonna 1926.  

Kadun pohjoisreunalle jää 18 pysäköintipaikkaa. Eteläreunalta poistui 28 paikkaa.   

Runeberginkadun puoleisessa päässä poistettiin yksi huonokuntoinen puu ja istutettiin kaksi uutta puuta. Vanhoja katupuita säilyy lisäksi neljä kappaletta.  

Katuvalaisimia uusitaan vielä talven mittaan yöaikaan.  

Kasin katutyöt jatkuu Töölössä  

Kasin katutyöt jatkuu Töölössä Runeberginkadun alueella. Töiden etenemistä voi seurata Facebookissa facebook.com/kasinkatutyot sekä verkkosivulla www.kasinkatutyot.fi .