Annantalon kahvilaan etsitään toimijaa

Kaupunki hakee uutta kahvilatoimijaa Helsingin Kampissa sijaitsevan lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon kahvilatilaan. Toiveena on, että uusi kahvilatoimija jakaa Annantalon arvot ja tuntee paloa lasten ja nuorten asioita kohtaan.
Annantalon tuleva kahvilakumppani voi olla yritys, järjestö, oppilaitos tai muu y-tunnuksen omaava toimija, jonka kiinnostuksen kohteena ovat lapset, nuoret ja heidän aikuisensa. Kuva: Virpi Peltola
Annantalon tuleva kahvilakumppani voi olla yritys, järjestö, oppilaitos tai muu y-tunnuksen omaava toimija, jonka kiinnostuksen kohteena ovat lapset, nuoret ja heidän aikuisensa. Kuva: Virpi Peltola

Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon tavoitteena on avata taiteen ja kulttuurin maailmaa yhdenvertaisesti ja saavutettavasti helsinkiläisille lapsille, nuorille ja heidän aikuisilleen. Annantalo haluaa olla kohderyhmälleen turvallisempi tila, jonne voi tulla joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Annantalossa järjestetään taideopetusta, näyttelyitä, työpajoja, esityksiä ja tapahtumia.

Kaupungin toiveena on, että uusi kahvilatoimija jakaa Annantalon arvopohjan ja on valmis toteuttamaan toimintaansa yhteistyössä Annantalon kanssa. Annantalon tuleva kahvilakumppani voi olla yritys, järjestö, oppilaitos tai muu y-tunnuksen omaava toimija, jonka kiinnostuksen kohteena ovat lapset, nuoret ja heidän aikuisensa. Ideaalia olisi, jos uusi kumppani lisäksi työllistäisi nuoria.

Tavoitteena on myös, että Annantalo ja uusi kahvilatoimija voivat lähteä yhdessä ratkaisemaan kysymystä, minkälainen kahvilakeidas juuri Annantaloon tarvitaan, ja millainen kahvila täydentäisi parhaalla mahdollisella tavalla taidekeskuksen palveluita.

Potentiaalia toimia myös lähiympäristön lounaskahvilana

Annantalo toimii vanhassa koulurakennuksessa, osoitteessa Annankatu 30, ja vuosittain taidekeskuksessa vierailee noin 60 000 henkilöä. Annantalo on auki arkipäivisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 10–16, minkä lisäksi noin kerran kuussa järjestetään tapahtumasunnuntai. Tavoitteena on, että kahvila olisi auki Annantalon normaalien aukioloaikojen puitteissa sekä sovitusti tapahtumissa ja tilaisuuksissa aukioloaikojen ulkopuolella.

Annantalon kahvilatila sisältää kahvilasalin (70 m2) ja lämmityskeittiön (17,5 m2). Kahvilasalia käytetään myös Annantalon tapahtuma- ja näyttelytilana ja sen kautta kuljetaan kahteen taideluokkaan. Kahvila on Annantalon kävijöille paitsi ruokailutila, myös oleskelutila ja paikka, jossa odottaa taidetunnin alkua. Annantalon lähistöllä Kampissa sijaitsee lisäksi paljon yrityksiä ja työpaikkoja, joten tulevalla kahvilalla on potentiaalia toimia niin ikään lähiympäristön lounaskahvilana.

Yhteydenottoja pyydetään perjantaihin 27.10. kello 16 mennessä

Pyydämme kiinnostuneita toimijoita olemaan yhteydessä Annantalon johtajaan Pirjetta Mulariin, sähköpostitse (pirjetta.mulari@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)) perjantaihin 27.10.2023 kello 16 mennessä. Sähköpostin toivotaan sisältävän lyhyesti seuraavat asiat:
- Toimijan nimi ja harjoitettavan toiminnan kuvaus 
- Kuvaus toimijan motivaatiosta toimia Annantalon kahvilatilassa

Arvioimme yhteydenottojen perusteella kiinnostuneiden toimijoiden sopivuutta kohteeseen ja kutsumme Annantalon toimintaan sopivimmalta vaikuttavat toimijat neuvotteluun kanssamme suunnittelemaan mahdollista yhteistyötä. Keskusteluja voidaan käydä jo ennen määräaikaa sitä mukaa kun sopivia toimijoita löytyy.

Lisätietoja: 
Pirjetta Mulari, Annantalon johtaja, lastenkulttuuripäällikkö, 
09 3103 7174, pirjetta.mulari@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)