Herttoniemen Siilitielle paviljonki – uusia paikkoja varhaiskasvatukseen

Helsingin kaupunki on hankkimassa uutta väliaikaista koulu- ja päiväkotipaviljonkia, joka sijoitetaan Herttoniemen liikuntapuiston viereiselle tontille osoitteeseen Siilitie 14. Paviljonki on käytössä useita vuosia, kun alueen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tiloja remontoidaan tai uudistetaan. Tiloihin saadaan myös lisää varhaiskasvatuspaikkoja kasvaneeseen palvelutarpeeseen Herttoniemessä.
Rakennusta suunnitellaan tontille, joka on Herttoniemen liikuntapuiston vieressä.  Kuva: Helsingin kaupunki
Rakennusta suunnitellaan tontille, joka on Herttoniemen liikuntapuiston vieressä. Kuva: Helsingin kaupunki

Tiloihin tulee aluksi lisäpaikkoja varhaiskasvatuksen käyttöön. Päiväkoti Myllytupa tulee käyttämään ensimmäisenä tiloja väistötilana, sillä aikaa kun  Myllytuvalle rakentuu uudet korvaavat tilat Myllärintielle.

Rakennuspaikan valmistelevat työt on tavoitteena aloittaa syksyllä 2024, jolloin tilat tulisivat käyttöön syksyllä 2025. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Rakennuspaikan asemakaava on tullut voimaan vuonna 2018. Tontti on tällä hetkellä rakentamaton, ja siellä on metsikköä. Tontin puustoa pyritään säästämään rakentamisen yhteydessä mahdollisuuksien mukaan, mutta sitä joudutaan poistamaan rakennuksen, kulkuyhteyden ja pihan paikalta.

Alustavan suunnitelman mukaan Siilitien paviljonki olisi kooltaan noin 2 400 kerrosalaneliömetriä ja siinä olisi kaksi kerrosta.

Alueella ei ole sopivaa vapaata toimitilaa päiväkodeille ja koululle. Tämän vuoksi päädyttiin nyt rakennettavan uudiskohteen vuokraamiseen noin kymmeneksi vuodeksi. 

Päätöksiä hankkeen toteuttamisesta tehdään syksyllä 2024. Tarvepäätös käsitellään kasvatus- ja koulutuslautakunnassa. Paviljongin hankintapäätös viedään ensin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston käsittelyyn. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Päiväkoti Myllytuvalle suunnitellaan uutta rakennusta Myllärintielle. Hankkeen aikataulu on toistaiseksi avoin. Siihen vaikuttavat alueen asemakaavan voimaantulon ja Myllärintien katuhankkeen aikataulut.

28.6. Uutiseen tehty tekninen korjaus.