Hiilikortti?

ma 29. syyskuuta 2008 12:11:24

Greater Helsinki Vision 2050-kilpailun voittaneessa Emerald-työssä ehdotettiin hiilikorttia jokaiselle seudun asukkaalle. Hiilikortista vähennettäisi pisteitä jokaisesta ostoksesta tuotteiden ja palvelujen tuottamisesta on syntyneiden hiilidioksidipäästöjen mukaisesti. Pitäisikö hiilikorttti ottaa käyttöön?


Kommentointi

Aihe:
Nimimerkki:
Kommentti:
 

Hyviä ratkaisuja haasteeseen, mutta ne olisivat vielä parempia jos...

kannatan, vvaikka tuntuu rajulta. helpottaisi kuitenkin paljon omien päästöjen tiedostamista. voisi käyttää kuten kaloritaulaukkoa, kuten ihmiset aikoinaan, kun opettelivat terveellistä ruokailua.

hmm.. - ma 29. syyskuuta 2008 12:43:24

Hyviä ratkaisuja haasteeseen, mutta ne olisivat vielä parempia jos...

Kyllä, kiitos. Tällä hetkellä tietoa on niin paljon eri foorumeilla, että on erittäin vaikea päätellä tuotekohtaisesti CO2 päästöjä. Periaatteessa ostan lähi-luomu-reilu-ruokaa (silloin, kun vaihtoehtoja on tarjolla!), mutta jotkut luomu ja reilun kaupan tuotteet ovat varsin suuripäästöisiä. Jatkuvan tiedon hakemisen sijaan haluan saada tämän(kin) tiedon tarjottimella.

Kaloritaulukot eivät ole ratkaisseet ylipainoisuutta . Motivaatio on tässäkin ydin ja ratkaisu.

O2 - ti 7. lokakuuta 2008 20:40:49

Huonoja ratkaisuja! Itse ratkaisisin ongelman näin...

, että jo pelkästään ko. asian toteutus tuo hiiliongelmaan niin paljon lisää vaikutuksia ettei ko. ajatuksia tulis edes ääneen esittää.

karika - ke 8. lokakuuta 2008 17:13:51

Hyviä ratkaisuja haasteeseen, mutta ne olisivat vielä parempia jos...

Fiksu ajatus.

Ainoastaan hiilikorttiin pyrkivän ajatuksen kautta on mahdollista laittaa samalle viivalle eri elämisenmuodot perhekeskeisestä puutarhamaisesta omakotitalosta kehyskunnassa, urbaaniin kantakaupunki asumiseen maailman ympärimatkoineen.

Hiilikortin ainoa heikkous on sen paikallisuus. Hyvä ajatus voi menettää tehonsa jos sen toimivalta-alue on liian pieni. Tehokkaampi se olisi esimerkiksi yhden valtion tai EU:n tasolla. Käytönnön toteutus veisi todennäköisesti ainakin yhden sukupolven. Voisiko hiilikortin perusideaa ajatella jopa verotuksen yhtenä perusteena esim. kunnallisverotuksessa?

Str8edge - su 19. lokakuuta 2008 10:14:13

Hyviä ratkaisuja haasteeseen, mutta ne olisivat vielä parempia jos...

Joo sellainen hiilivisa olisi tosi hauska. sen voisi yhdistää yhdistelmäkortiksi finnairin masteriin ja citysopparikorttiin. tietysti plussa-ominaisuudella. sellainen pleksi lompakossa kun hurauttaa uudella vähän kuluttavalla lexuksella mökille sytyttämään saunan kiukaan puiden päältä niin maailma pelastuu.

pieni ihminen - to 23. lokakuuta 2008 22:07:27

Kommentointi

Tällä sivustolla lokakuun loppuun mennessä annettuja kommentteja huomioidaan Helsingin seutu 2050 -projektin loppuraportissa. Voit yhä kirjoittaa ajatuksiasi artikkeleissa esitetyistä ideoista. Lue artikkelit ja kommentoi.

Greater Helsinki Vision 2050-kilpailu

Greater Helsinki Vision 2050-kilpailu oli vuonna 2006 julkistettu avoin kansainvälinen suunnittelukilpailu Helsingin seudun kehittämiseksi. Se oli kansainvälisesti katsottuna poikkeuksellisen mittava sekä tavoiteasettelun, suunnittelualeen koon, että palkintosumman osalta. Kilpailun sivulle, kilpailutyöt